0128 bitcoin grafikon tradingview bitcoin árfolyam bitcoin vásárlás ethereum ripple vásárlás cryptoguru 1

Bitcoin grafikon 01.28. – Itt a trendforduló?

A december 17-ei csúcs után egy hónappal a Bitcoin árfolyama 53%-kal lejjebb, 9200 környékén érte el idei legalacsonyabb szintjét. Ez az 53% jóval több, mint amit a 2017-es nagy zuhanások során tapasztalhattunk, úgyhogy a teljes kriptopiac érdekében remélem, hogy ez volt az alja. A bejegyzésben megnézzük, mely okok miatt gondolom, hogy hamarosan itt a trendforduló, ahonnan új csúcsokra törhetnek az árfolyamok.

December 17. és január 17. közötti mészárlás

0128 bitcoin grafikon tradingview bitcoin árfolyam bitcoin vásárlás ethereum ripple vásárlás cryptoguru 2

Mikor 20k környékéről elkezdett zuhanni az árfolyam, lehetett sejteni, hogy most egy komolyabb korrekció jön, hiszen 8000 környékéről szinte megállás nélkül, 3 kivételével csak pozitív napok voltak egy hónapon keresztül.

A képen is látható első nagy zuhanás (43%) után én megnyugodtam, mondván király, megvolt a kötelező 40%, mehetünk tovább. Csakhogy két dologgal nem kalkuláltam:

  • elszálltak az altok, mivel a korrekcióban lévő BTC-ből a befektetők az altcoinokba pakolták a pénzüket, elindítva az eddigi legbrutálisabb altcoin rallit
  • jött a kötelező január eleji esés, amit tavaly már végignéztem, mégis úgy gondoltam, hogy idén nem üt be ennyire komolyan az óriási hype miatt.

Január 5-én, a képen is jelölt szint áttörésével azt hittem, megtörténik a fordulás és előbb húszezres korábbi csúcsot támadjuk, majd pár nap tökölés után jön a 2017-ben (nagy zuhanások után) tapasztalt 120-150%-os emelkedés. Ebből aztán nagyjából pont az ellenkezője lett, alacsony forgalom mellett 9200-ra (-53%) került az új alj.

Na nézzük, hogy most mi jöhet

Bitcoin grafikon, mint varázsgömb

0128 bitcoin grafikon tradingview bitcoin árfolyam bitcoin vásárlás ethereum ripple vásárlás nem iota neo stellar cryptoguru 4
Lila vonal a 100-as mozgóátlag, 4 órás Bitcoin grafikon. Utólag látom, hogy a 6-7-et nagyon ráerőltettem.

8 6 lesz a magyar igazság? 3 hete nem sikerül a 100-as mozgóátlag fölé zárni a 4 óráson. Ahogy ezt írom, éppen ugyanezen a határon mozgunk.

Ami miatt most mégis úgy gondolom, hogy végre megtörténhet, az a korábbi hetek Kínai és Korea FUD-jának elülése, pozitív hírek Oroszországból, és a zuhanások ellenére szinten maradó elképesztő crypto hype.

A képen látható háromszögből való felfelé történő kitörés nagyon pozitív indulás, a mozgóátlag majd a 13017-es korábbi csúcs maradandó áttörése jelentené a trendfordulót a napos időtávon.

Trendforduló után én csúcstámadásban reménykedem. Pont ahogy január elején tettem  ¯\_(ツ)_/¯

Bitcoin vs. Ethereum

0128 bitcoin grafikon tradingview bitcoin árfolyam bitcoin vásárlás ethereum ripple vásárlás nem iota neo stellar cryptoguru 3
2018.01.28 délelőtt a Coinmarketcap-en

Ma szinte a teljes Top100 zöldben van, különösen feltűnő a NEM, amely azután, hogy valamelyik nap Japánban elloptak belőle félmilliárd dollárnyit, most tolt egy 20%-ot.

A másik pedig az Ethereum, amely háza tájáról folyamatosan érkeznek a pozitív hírek a Proof of Stake-re való átállásra és skálázhatóságra vonatkozóan. A befektetői bizalmat jól mutatja, hogy az ETH már most áttörni készül a szintet, amire a BTC még erőt gyűjt:

0128 bitcoin grafikon tradingview bitcoin árfolyam bitcoin vásárlás ethereum ripple vásárlás nem iota neo stellar cryptoguru 5
Ethereum grafikon 2018.01.28-án, délelőtt

Az ETH kapitalizációja 2000$ környékén érné el a Bitcoinét abban az esetben, ha a BTC-nek a mostani stagnálásból nem sikerül felfelé mozdulnia.

A fenti coinmarketcapes képen látszik egyébként, hogy a Ripple kivételével mindegyik épp a hegymenetre készülődik, úgyhogy a szerény véleményem az, hogy a BTC (vagy az ETH) kitörése az összes többit is vinni fogja magával.

Ha van ismerősöd, aki hasznosnak találná ezt az infót, oszd tovább a bejegyzést a megosztás gombokkal! 


Ez NEM befektetési, adózási vagy pénzügyi tanácsadás, nem vagyok szakember. A tapasztalataimat osztom meg, mert hasznosak lehetnek számodra. A döntéseidért csak te vagy felelős! 

A kriptopénz vásárlási tapaszatlataimról itt írtam, olvasd el azt a bejegyzést is!
Altcoinok megkutatása és vásárlása az IOTA példáján keresztül az Altcoin vásárlás bejegyzésben.
Ha hosszú távra tervezel, legfontosabb a biztonság. A Kriptopénz tárolás bejegyzésben hasznos infókat találsz.

Brave vásárlására a Binance tőzsdét ajánlom. A Binance használata bejegyzésben írtam a regisztráció menetéről is.

Facebook és YouTube:
– napi  FACEBOOK, blog és hírek és atom mémek: http://bit.ly/2iGYRQR
– bombasztik kripto videók magyarul: http://bit.ly/2gSrees