0123 kriptopénz információ cryptopanic kriptopénz vásárlás kriptovaluta vásárlás bitcoin ethereum litecoin crypto daily boxmining crypt0 cointelegraph portfolio cryptoguru

Kriptopénz információ hatékonyan – Így kerülök képbe

Önként vállalt elvonulásom után ma újult erővel ugrottam fejest a kriptóvilág állónak épp nem nevezhető vizébe. A bejegyzésben megmutatom, én hogyan, milyen információforrások segítségével dolgoztam fel gyorsan az utóbbi egy hét történéseit, és hogyan tartom naprakészen magam.

A bejegyzés főleg azonak íródik, akik még nem mozognak otthonosan ezen a területen. Remélem sikerül hasznos forrásokkal segítenem a fejed tágulását!

Mondom előre, hogy ICO keresőről, pump&dump csoportokról és más spekulációs segédeszközökről nem lesz szó, ilyenekkel nem élek, mert egyszerűen meló mellett se erőm, se kellően erős idegeim nincsenek még ilyenekkel is foglalkozni.

A kriptopénz információ piramisa

Ezt most találtam ki és nagyon tetszik, úgyhogy csináltam hozzá egy teljesen indokolatlan szemléltető ábrát Paintben:

0123 kriptopénz információ cryptopanic kriptopénz vásárlás kriptovaluta vásárlás bitcoin ethereum litecoin crypto daily boxmining crypt0 cointelegraph portfolio cryptoguru 2
Az általam használt sorrend az információ befogadásának időigénye alapján

Árfolyamok

Az első lépés, a piramis csúcsa mindig a Coinmarketcap. Az árfolyamokon – amelyek egyértelműen mutatják a piac aktuális állapotát – kívül a kapitalizáció haladását is látod az utóbbi napokban (felül a “Market Cap” értékére kattintva). Az, hogy egy-egy coin épp 100-200% pluszban van 24 óra alatt, mindig valamilyen komolynak vélt hír okozta hype miatt történik.

Az utóbbi egy hétben nem olvastam híreket, nem néztem semmilyen gyűjtő oldalt, de az árfolyamra rá-ránéztem, hogy ne legyek teljesen fogalmatlan. Ha hosszútávú befektető vagy, mert bízol a 100k dolláros Bitcoinban és a technológia világmegváltó erejében, akkor valószínűleg ezen a ponton meg is állhatsz.

Twitter

Figyelem! 2018. februárjában nagyon elszaporodtak a twitteres átverések. Kb. minden kriptós személyiség tweetjei alatt átverős üzeneteket találni, amelyek 0.2-0.5 ETH-eket kérnek, hogy 10x annyit küldjenek vissza. Soha senki nem fog neked ingyen pénzt küldeni, ezek mind átverések!

Soha nem volt twitter fiókom és soha nem is érdekelt, aztán amikor elkezdtem a Bitcoin-Ethereum-Litecoin pályafutását követni, rájöttem, hogy hoppá, azoktól az emberektől, akik ezeken a projekteken dolgoznak, sokkal gyorsabban és pontosabban kapom meg a róluk szóló/tőlük származó infókat, mintha csak híreket olvasnék.

Ráadásul ezek az emberek benn vannak a legbelső körben, a megosztásaik mind-mind aranymorzsák lehetnek. Néhány nagyon alap crypto arc, akit követek:
– Charlie Lee, LTC főnök
– Vitalik Buterin, ETH főnök
– Erik Vorhees, ShapeShift főnök és pár kripto projekt tanácsadója
– Brian Armstrong, Coinbase főnök – a Coinbase problémai vagy megoldásai jelenleg kihatnak az egész piacra
– Andreas Antonopoulos, a valódi Bitcoin Jézus, twitterjén kívül YouTube csatornája is kötelező
– Roger Ver, Bitcoin Cash főnök, mert novemberben próbálták letaszítani BTC-t a trónról és első kézből akartam tudni, miket oszt meg a világgal
– Parabolic Trav – Bitcoin HODL segítség és pozitív gondolatok pánik idejére

Rajtuk kívül érdemes minden, általad értelmesnek talált kriptopénz projekt, vagy inkább az alapítóik saját twitterét bekövetni. Így 2-3 lépcsővel hamarabb jut hozzád az infó, mint egyébként jutna.

Aggregátor0123 kriptopénz információ cryptopanic kriptopénz vásárlás kriptovaluta vásárlás bitcoin ethereum litecoin crypto daily boxmining crypt0 cointelegraph portfolio cryptoguru 3

Cryptopanic. Egy helyen találsz (nagyjából) friss twitter+reddit+kripto híroldal+hagyományos híroldal bejegyzéseket, amelyekre a közösség regálni is tud. Ma reggel átlapozva három napnyi “hírt” is feltűnt, melyek voltak a legkomolyabb történések. Nem nagyon kell tovább ragozni, katt a képre, nézd meg.

Apróbb probléma vele, hogy az aktuális hype szerint pl. egy időben rengeteg IOTA történés, aztán Ripple cunami volt a falon. Ma viszont pont azt néztem, hogy egész változatosak a témák. Érdemes rászoktatni magad, ha gyorsan akarod átlátni az egész piacot.

Ja és ami nagyon jó, hogy technikai jellegű infók és scam alertek is feltűnnek, amik egyébként tényleg csak sokkal nagyobb időbefektetéssel, redditen jönnének szembe.

Apropó reddit: a kedvelt projektek és az új kiszemeltek életének nyomon követésére kifejezetten alkalmas. Egy coin közösségének reddites aktivitása jó indikátor a sikerességét tekintve. Tessék, nézz bele a NEO redditjébe, rengeteg dolog történik egyetlen nap alatt is.

Hírek és YouTube videók

Híreket a cryptopanic óta direktben már csak a Cointelegraph oldalán szoktam nézni, főleg azért mert itt kevesebb zajt és több, földhözragadtabb megközelítésű cikket találok például szabályozásról, elemzésekről és valódi szakértői véleményekről. Ez a lassú módja a dolgoknak, de naponta egyszer azért érdemes ránézni.

YouTube videókat a fontos események értelmezése miatt nézek. Ma elsiklott volna a fejem fölött az infó, hogy a dél-koreai Fogyasztóvédelem kimondta, hogy nem tilthatók be az országban a kriptopénzek, ha nem nézem meg a mai Crypto Daily videót. Az összes videója rohadt vicces, ezzel tűnik ki, ráadásul segít a feszültségoldásban.

0123 kriptopénz információ cryptopanic kriptopénz vásárlás kriptovaluta vásárlás bitcoin ethereum litecoin crypto daily boxmining crypt0 cointelegraph portfolio cryptoguru 4
Crypto Daily, szórakoztató fószer

Rajta kívül ajánlom még: DataDash, Boxmining – félúton Kína, Hong Kong és a Nyugat között, CryptO, Ivan on Tech – blockchain és kriptók programozó szemmel. Fontos, hogy ahogy az én bejegyzéseim is, ezek a videók is csak egy-egy értelmezését nyújtják a történéseknek, nem szabad őket készpénznek venni.

+1 a ráadás Facebook csoport

A legnagyobb magyar nyelvű kriptós csoportba érdemes belépni, nem felétlenül a felemelő beszélgetések miatt,hanem például remekül érzékelhető az aktuális piaci hangulat, így tudhatja az ember, lánya és fia, hogy nincs egyedül a pánikjával. És persze néha-néha azért nagyon hasznos posztokba is belefuthatunk.

Az angol nyelv

Na ezzel az van, hogy ha nem tudsz angolul, akkor csöppet sz*pás a dolog. Magyarul a mindenki által ajánlott Kallos Péter videókat csemegézd régebbről (a hasonlóan informatív videókkal 2018-ban fizetős felületre költöznek). Lassan én is elkezdek már videókat csinálni YouTube-ra a napi történésekből és az aktuális bejegyzésből, már mikrofont is kerítettem hozzá.

Ajánlom magamat a Bitcoin alapok bejegyzésekkel, illetve van néhány más értelmes magyar nyelvű infó oldal is, mind egy kicsit más profillal, ezeket egy következő bejegyzésben kicsit bővebben is bemutatom.

Egyébként meg, ha izgat annyira a kriptopénz vagy blockchain világ, akkor tanulj meg az angol nyelvű cikkeken, weboldalakon keresztül angolul. Ha mi a kortársaimmal össze tudtuk a nyelvi alapokat Diablo 2-ből szedni, akkor neked is menni fog coinmarketcapről, cryptopanicről, cointelegraphról és YouTuberól.

Írj le minden szót egy füzetbe, amiről fogalmad sincs, és naponta olvastasd vissza őket google translate-tel. Nyelvtannal ne foglalkozz, egy idő után érteni fogod az angol írott tartalmakat is. Hajrá!

via GIPHY

Ha van ismerősöd, aki hasznosnak találná ezt az infót, oszd tovább a bejegyzést a megosztás gombokkal! 


Ez NEM befektetési, adózási vagy pénzügyi tanácsadás, nem vagyok szakember. A tapasztalataimat osztom meg, mert hasznosak lehetnek számodra. A döntéseidért csak te vagy felelős! 

A kriptopénz vásárlási tapaszatlataimról itt írtam, olvasd el azt a bejegyzést is!
Altcoinok megkutatása és vásárlása az IOTA példáján keresztül az Altcoin vásárlás bejegyzésben.
Ha hosszú távra tervezel, legfontosabb a biztonság. A Kriptopénz tárolás bejegyzésben hasznos infókat találsz.

Brave vásárlására a Binance tőzsdét ajánlom. A Binance használata bejegyzésben írtam a regisztráció menetéről is.

Facebook és YouTube:
– napi  FACEBOOK, blog és hírek és atom mémek: http://bit.ly/2iGYRQR
– bombasztik kripto videók magyarul: http://bit.ly/2gSrees