0112 kodak crytek facebook ico nagyvállalatok kirptopénz vásárlás bitcoin ethereum litecoin ripple cryptoguru mark zepeda

Jönnek a giga ICO-k? – Kodak, Crytek, Facebook ICO?

Az év eleje aktívan indult ICO hírek tekintetében, a videojáték fejlesztő+kiadó Crytek, és a digitális forradalomban csöppet megkopott Kodak bejelentette a saját ICO-it, a Facebook ICO lehetőségét pedig Mark Zuckerberg újévi üzenetére erőltettem rá. Érdemes a jelenségről szót ejteni, mert szerintem innen akár be is gyorsulhatnak a dolgok.

A nagyvállalatok megjelenésének következményei

A Kodak ICO-ról az első hírek 4 napja jelentek meg, ez után az addig érdektelenül stagnáló árfolyam lassú emelkedésbe majd rakétakilövésbe fordult.

0113 kodak ico crytek ico facebook ico bitcoin ethereum ripple vásárlás litecoin neo cardano kriptopénz kriptovaluta cryptoguru 1
Kodak részvények árfolyamugrása az utóbbi 4 napban

Tehát 3.15-ről két nap alatt 12.4$-ra ugrott a részvényárfolyam, ami egészen brutális, 300%-os, a kriptopénz piacokon is jónak számító emelkedés.

Mindez azért, mert a digitális forradalmat átalvó cég egy értelmes, saját üzletébe beilleszthető módját találta a blockchain technológia felhasználásának, ami ráadásul komoly, a digitális gépek megjelenése óta jelen lévő problémát igyekszik megoldani. A cég ezzel visszakerült az innovatív nagyvállalatok listájára, amit a befektetők láthatóan komolyan vettek.

Nincs kétségem afelől, hogy ez most sok szemet felnyitott a tech. világban. ICO-val több legyet üthetnek a cégek egy csapásra: új kriptopénz megalkotásával eladják a befektetőknek a saját fejlesztési költségeiket, innovatív imaget alakítanak ki, piaci problémát oldanak meg egy hatékonyabb eszközzel.

Aztán egy idő után azt is el tudom képzelni, már azért fognak jönni a cégek, mert mások már csinálják. Ez óriási legitimációt ad a blockchain technek és a kriptopénzek világának, hiszen ha az ismert brandek csinálják, valószínűleg nem az ördögtől való a dolog.

Kodak ICO

0113 kodak ico crytek ico facebook ico bitcoin ethereum ripple vásárlás litecoin neo cardano kriptopénz kriptovaluta cryptoguru 2

Nagyon röviden a Kodak a digitális fényképek szerzői jogainak problémáját oldja meg blockchain használatával, ráadásul a saját coinjukon keresztül licenszdíjakat is közvetlenül tudnának szedni a készítők a képeik felhasználása után. Óriási ötlet, valós probléma, kérdés, hogy milyen lesz a megvalósítás.

Az ICO-n kívül ráadásul egy mining riget is bemutattak a CES 2018 tech kiállításon. A coin neve KodakCoin, ami sajnos egy nagy ziccer kihagyása, lehetett volna KODAKoin is 🙁   Több infó a hivatalos oldalon.

Crytek ICO

0113 kodak ico crytek ico facebook ico bitcoin ethereum ripple vásárlás litecoin neo cardano kriptopénz kriptovaluta cryptoguru 3

A FarCry és Crysis fejlesztője nem aprózza el, 500 millió dolláros ICO-t tervez CRYCASH néven. A koncepció szerint a gamereknek egyelőre nincsenek meg a megfelelő eszközeik a játékidejük monteizálására, közös játékra és kommunikációra. Ezt a második kettőt mondjuk azért vitatnám.

A CRYCASH ökoszisztéma több részből épül fel:
– Plink nevű kommunikációs app, kripto wallet a CRYCASH-ünknek és itt tudnak majd a játékosok coinokért ezt-azt csinálni a fejlesztőknek (vagy hirdetőknek). Sejtem, hogy itt visszajelzésekről, tesztelésről lehet szó.
– Marketplace, ahol CRYCASH-ért tudsz játékbeli kiegészítőket, skineket, tartalmat? venni
– Hirdetési felület
– E-sport platform

Érdekes és szintén értelmes koncepció, leszámítva, hogy már látom előre a level 1000 folyamatos b*szogatást, hogy negyed dollárnyi coinért segíts a fejlesztőnek vagy a hirdetőnek valamiben. Több info a hivatalos oldalon.

Facebook ICO ?

Néhány nappal ezelőtt írtam Mark Zuckerberg újévi fogadalmáról és annak hatásairól a kriptopénzek piacára. Lehet, hogy kicsit elragadtattam magam azzal, hogy egy Facebook ICO után a közösségi háló be tudja kebelezni a világot.

Mostanra nagyjából biztosnak érzem, hogy ha kriptókat fognak használni a Fb-n, akkor lesz Facebook ICO. És ez lesz a leghangosabb tech esemény 2018-ban, ami 2 milliárd ember szemét nyitja fel kriptopénzek témájában. Pontosítom: nagy részük annyit fog tudni az egészről, hogy már Facebookon is lehet pénzt küldeni és a Messenger appban fog tudni vásárolni.

Azt vízionálom, hogy ha a legnagyobbak közül egy rálép a kripto útra, a többieknek is be kell kapcsolódniuk a forradalomba.

Ha van kriptós ismerősöd, aki hasznosnak találná ezt az infót, oszd tovább a bejegyzést a megosztás gombokkal! 


Ez NEM befektetési, adózási vagy pénzügyi tanácsadás, nem vagyok szakember. A tapasztalataimat osztom meg, mert hasznosak lehetnek számodra. A döntéseidért csak te vagy felelős! 

A kriptopénz vásárlási tapaszatlataimról itt írtam, olvasd el azt a bejegyzést is!
Altcoinok megkutatása és vásárlása az IOTA példáján keresztül az Altcoin vásárlás bejegyzésben.
Ha hosszú távra tervezel, az egyik legfontosabb a Kriptopénz tárolás kérdése.

Kriptók egymásra váltására a Binance tőzsdét ajánlom. A Binance használata bejegyzésben írtam a regisztráció menetéről és a használatáról.

Facebook és YouTube:
– napi  FACEBOOK, blog és hírek és atom mémek: http://bit.ly/2iGYRQR
– bombasztik kripto videók magyarul: http://bit.ly/2gSrees