0111 bitpanda ripple vásárlás ethereum vásárlás bitcoin vásárlás dash vásárlás altcoin vásárlás kriptopénz kriptovaluta cryptoguru

Ripple vásárlás a Bitpandán bankkártyával vagy utalással

Nem kell többet tőzsdéken szenvedni a beszerzéshez! A mai naptól lehetséges a Ripple vásárlás a kedvenc kripto vásárló oldalamon, az osztrák Bitpandán. A bejegyzésben röviden átnézzük a Bitpanda felületét és tudnivalóit aztán belebújunk a Ripple grafikonba, hogy megnézzük, jó beszálló lehet-e a most.

Még mielőtt belelendülsz, érdemes tudnod, hogy 2018 május végén a Bitpanda megújult és felére csökkentette a díjait. Ezzel magasan ők a legolcsóbb és legjobb ár-érték arányú kriptopénz vásárló/eladó oldal.

Ripple vásárlás a Bitpandán

0111 bitpanda ripple vásárlás ethereum vásárlás bitcoin vásárlás dash vásárlás altcoin vásárlás kriptopénz kriptovaluta cryptoguru 2

Ma tehát elindult a Ripple vásárlás az általam egy éve használt osztrák platformon. Ez azért óriási dolog, mert így közvetlenül euroért lehetséges a banki kripto beszerzése, nem kell a Binance vagy más kriptotőzsdei szenvedéssel (vagy a leállított regisztráció újranyitására várakozással) húzni az időt.

A Bitpandát azért merem ajánlani, mert soha semmilyen problémám nem volt velük, még akkor sem, mikor a Coinbase halálán volt. Remélem, hogy a Ripple okozta hype miatt sem fog hirtelen romlani a szolgáltatás minősége, mint történt az a Binance használati útmutató megírása után. 😀

Bővebben egy másik bejegyzésben írtam a Ripple tulajdonságairól, kilátásairól és tárolásáról. A Stellarral való összehasonlításukat a Ripple vs. Stellar elemzésben találod. Ha vásárláson gondolkodsz, de nem vagy teljesen képben, érdemes mindkettőt átnézni.

A Bitpanda előnyei és hátrányai

0111 bitpanda ripple vásárlás ethereum vásárlás bitcoin vásárlás dash vásárlás altcoin vásárlás kriptopénz kriptovaluta cryptoguru 3

Az oldal indulása után nem sokkal csináltam egy tesztet a Coinbase, a Bitpanda, Changelly és a CEX.io platformok szereplésével 100-100 EUR (teszt)vásárlásokkal. Az eredmények szerint az összes platform közül a Panda volt a legolcsóbb.

Ezeket az előnyöket és hátrányokat tapasztaltam egy év alatt. Jó, hozzáadok párat a Ti visszajelzéseitek közül is:

+

 • sokkal olcsóbb a konkurenciánál, bitcoin vásárlás 1.49%, eladás 1.29%
 • banki utalással nincsen probléma
 • remek support, gyors válaszok
 • nagy emelkedések/esések idején is mindig be tudtam lépni
 • van EURO tárca – ebbe tudsz eladni és visszavenni, utalgatás és kártyahasználat nélkül
 • 2018 őszén 17 féle coin a kínálatban: BTC, ETH, EOS, LTC, BCH, IOTA, Komodo, Pantos, Dash, OMG, XRP, XLM, Tezos stb.
 • EU-s szabályozáshoz igazított működés, a használatából biztosan nem lesz problem
 • soha semmilyen gondolom nem volt velük
 • brutál gyors felület, Bitpanda accountok közötti ingyenes küldés

 • sz*pás a verifikáció, bár elméletileg egyszerűbb lett, mint korábban volt
 • csak 3D Secure bankkártyát fogadnak el, az utalás azonban enélkül is opció

A regisztráció és verifikáció menete

A regisztrációt a hivatalos oldalon tudod elkezdeni.

Miután az e-mailed jóváhagytad, be tudsz lépni a felületre. Érdemes a Security menüben a 2FA-t beállítani a telefonodon lévő Google Authenticator alkalmazással. Ennek használatáról ebben a cikkben találsz infót.

A verifikáció 2018 elejére nagyban egyszerűsödött. Különböző szintek helyett egyetlen dolgod van: Egy appon, vagy webcamen keresztül történő, élő beszélgetésre és okmány mutogatásra. A beszélgetés nyelve német vagy angol.

Olyan alap kérdésekre kell válaszolni pl. h hogy ki vagy, hol laksz, magadnak nyitod-e az accountot. Sokak ezt a lépést nem akarják vagy nem tudják vállalni. Ha Te igen, eltarthat darabig míg sorra kerülsz, de utána nagyon gyorsan meglesz a verifikációd, nem fog hónapokig tartani, mint más platformokon vagy tőzsdéken. A platfrom pedig szinte tökéletes, az áraik pedig sokkal barátságosabbak, mint bármely más váltónál/brókernél.

Most van-e a jó pillanat?

0111 bitpanda ripple vásárlás ethereum vásárlás bitcoin vásárlás dash vásárlás altcoin vásárlás kriptopénz kriptovaluta cryptoguru 4
Ripple árfolyam a 4 órás grafikonon 2018.01.11-én este (tradingview)

A mai pozitív hírek szépen kimozdították a mélyből az árfolyamot, amely áttörte és vissza is tesztelte a 100-as mozgóátlagot a 4 óráson. Tapasztalataim alapján, így ránézésre most két dolog történhet:

 1. További pozitív hírek mellett szépen megy felfelé az árfolyam a korábbi csúcs közelébe, ahonnan apró oldalazás után kitörhet felfelé
 2. Marad egy jódarabig a 100-as átlag közelében, akár hetekig is, ahonnan egyszer csak elindul és átüti a korábbi csúcsot, ha az egész piacon optimizmus uralkodik
 3. Ha a BTC árfolyama tovább esik, az magával rántja az egész piacot és ezt a Ripple sem valószínű, hogy megússza

A döntést rádbízom, mert nekem fogalmam sincs, hogy melyik lesz. Az altcoinok, így a Ripple Bitcoinhoz viszonyított áráról is, itt írtam.

Ha ismerősőd hasznosnak találná a bejegyzést, oszd tovább a megosztás gombokkal!


Ez NEM befektetési vagy pénzügyi tanácsadás, nem vagyok szakember. A tapasztalataimat és a személyes véleményemet osztom meg, mert hasznosak lehet számodra. A döntéseidért Te vagy a felelős!

A kriptopénz vásárlási tapaszatlataimról itt írtam, olvasd el azt is!
Altcoinok megkutatása és vásárlása az IOTA példáján keresztül itt.

Altcoinok váltására a Binance tőzsdét ajánlom. Itt találsz a regisztrációhoz útmutatót.

Facebook és YouTube:
– napi  FACEBOOK, blog és hírek és atom mémek: http://bit.ly/2iGYRQR
– bombasztik kripto videók magyarul: http://bit.ly/2gSrees