0111 dél-korea kriptopénz tőzsde tiltás bitcoin vásárlás ripple vásárlás ethereum litecoin cardano kriptopénz kriptovaluta cryptoguru 2

Dél-Korea NEM tiltja be a kriptotőzsdéket – FUD

Ma éjjel-hajnalban újabb hírek láttak napvilágot, mi szerint Dél-Korea betiltja a kriptopénz tőzsdéket az országban, a hatósági razzia során iratokat foglaltak le és vizsgálják a tőzsdék adócsalási ügyeit. A valóság ezzel szemben az, a Know Your Customer – „Ismerd meg az ügyfeled” szabályok komoly szigorítása történik a pénzmosás visszaszorításának érdekében.

Ha első nekifutásra nem tudod, mi az, hogy FUD, érdemes elolvasnod a kriptopénz pszicho bejegyzést. Mellékhatásként lehet, hogy még meg is nyugtat kicsit.

A legújabb Dél-korea FUD és az ország jelentősége

Tegnap este óta sikerült egy újabb adag pánikot kelteni a kriptopiacon. Nem tudom melyik lehetett az első cikk, ami azt állította, hogy betiltják a kriptopénzek tőzsdéken való kereskedését az országban, de nyilván a fél világ átvette és indult a nem a legjobbkor érkező lavina:

0111 fud dél-korea kriptopénz tőzsde tiltás bitcoin vásárlás ripple vásárlás ethereum litecoin cardano kriptopénz kriptovaluta cryptoguru 3
A Bitcoin grafikonján látható, amikor a betongolyó belecsobbant az öböl békés vizébe (:D) (tradingview)

Azért ennyire fontos a koreai piac, mert ahogy a pár nappal ezelőtti coinmarketcap vaklárma+kínai fud #2-ről szóló cikkben is írtam, az egy dolog, hogy gyakran 30-40%-kal magasabb áron adnak-vesznek a Koreában, mint másutt a világon, de a volumen is nagyon nagy.

A Bithumb például a világ második legnagyobb napi forgalmú tőzsdéje (5 mrd $ körül) és több olyan altcoin is van (Ripple, BCH), amelyek az utóbbi idők masszív árrobbanásai legnagyobb részt Koreának voltak köszönhetők.

Bocs nem találom a cikket, hogy belinkeljem, de a napokban olvastam azt is, hogy a koreai fiatalok 30%-a már a kriptopénzeket választja a hagyományos befektetési formák helyett. Ezért szinte biztos vagyok benne, hogy még ha be is tiltanák az összes tőzsdét, a koreaiak – mint szeptemberben a kínaiak – egész egyszerűen másik ország tőzsdéin keresztül intéznék a kripto ügyeiket.

A másik valóság

az, hogy
1, a kormány is megosztott a kérdésben, a Pénzügyminisztérium például a tiltás ellen van
2, a Know Your Customer – „Ismerd meg az ügyfeled” szabályok komoly szigorítása történik, de nem áll le a kereskedés
3, a koreai tőzsdéken megtiltják a külföldiek regisztrációját

+1 most olvasom, hogy az oszág elnöke százezrével kapja a panaszokat az állampolgároktól, ami a népszerűségének is árthat a világ egyik leginnovatívabb országában. Zseniális. Más forrás szerint egy petícióról van szó, amitől lehalt a kormányzati honlap.

A tiltást cáfoló cikkeket itt tudod elolvasni: Forbes, CNN, Ethereumworldnews.

FRISSÍTÉS: Dél-Korea kormánya hivatalosan megerősítette, hogy nem lesz tiltás rövid távon. Még nincsen meg a végleges szabályozás:

0111 dél-korea kriptopénz tőzsde tiltás bitcoin vásárlás ripple vásárlás ethereum litecoin cardano kriptopénz kriptovaluta cryptoguru 4
Na akkor indulhat a piac szépen felfelé! (forrás: https://twitter.com/iamjosephyoung) ja és mellesleg a petíció az igazságügyi miniszter eltávolításáért indult.

Következmények

A piac így produkál egy újabb piros napot, a BTC ráadásul így a háromszögből való letörés közelébe került, ami ha megtörténik, 11000 lehet az alja. Az utóbbi pár napban a teljes kapitalizáció 20%-kal csökkent.

Ha van ismerősöd, aki hasznosnak találná ezt az infót, oszd tovább a bejegyzést a megosztás gombokkal! 


Ez NEM befektetési, adózási vagy pénzügyi tanácsadás, nem vagyok szakember. A tapasztalataimat osztom meg, mert hasznosak lehetnek számodra. A döntéseidért csak te vagy felelős! 

A kriptopénz vásárlási tapaszatlataimról itt írtam, olvasd el azt a bejegyzést is!
Altcoinok megkutatása és vásárlása az IOTA példáján keresztül az Altcoin vásárlás bejegyzésben.
Ha hosszú távra tervezel, legfontosabb a biztonság. A Kriptopénz tárolás bejegyzésben hasznos infókat találsz.

Brave vásárlására a Binance tőzsdét ajánlom. A Binance használata bejegyzésben írtam a regisztráció menetéről is.

Facebook és YouTube:
– napi  FACEBOOK, blog és hírek és atom mémek: http://bit.ly/2iGYRQR
– bombasztik kripto videók magyarul: http://bit.ly/2gSrees