0109 altcoinok ára ripple vásárlás verge vásárlás tron vásárlás cardano vásárlás stellar vásárlás bitcoin kriptopénz kriptovaluta cryptoguru 5

Az altcoinok valódi ára – Ripple, Tron, Verge, Stellar árai

Az utóbbi két hétben a “filléres” altok óriásit mentek, láthattunk napon belül akár 2-300%-os emelkedéseket. A Top200-ban szerintem nem volt olyan 0.1$ alatti coin, amelyik legalább nem triplázódott Karácsony óta. A bejegyzésben megnézzük, hogy az olcsó altcoinok valójában mennyibe kerülnének, ha pontosan annyi lenne belőlük, mint amennyi Bitcoinból.

Frissítés: 2018 nyarára az altcoinok jelentős része 70-90% esést produkált a mindenkor csúcsukról, így kezdenek izgalmas ártartományba esni. A “leárazások” mértékének egyszerű megkutatásáról az Altcoinok 90%-os leárazással bejegyzésben írtam.

Hogyan találjuk ki, milyen altcoin “olcsó”?

Az egyes kriptopénzek árát az USA dollár értéken kívül gyakran szoktuk Bitcoin arányosan is nézni. A december 10-e környékén indult altcoin reneszánsz előtt már egy ideje lehetett látni, hogy az óriási Bitcoin emelkedés során az altok mindkét indikátort nézve nagyon olcsóvá váltak.

0109 altcoinok ára ripple vásárlás verge vásárlás tron vásárlás cardano vásárlás stellar vásárlás bitcoin kriptopénz kriptovaluta cryptoguru
Jópár Top100-as chartnál néztem és december 10-12 között lőtt ki a legtöbb felfelé, brutál alacsony Bitcoinhoz viszonyított ár mellett

Aztán a BTC bezuhant és a menekülő pénz egy része elindította a máig tartó, utóbbi két hétben durván begyorsuló emelkedést.

Szerintem egyszerűen annyi történt itt az utóbbi időszakban, hogy a piacra érkező újak túlléptek a HODL @ Coinbase mentalitáson és elkezdték felfedezni maguknak a világot. Kerestek maguknak egy-két tőzsdét elkezdték építgetni, többek között a pár dolláros, aztán a pár centes kriptopénzekből a portfólióikat.

Ami egy hónapja még olcsó lehetett, ma már sokkal kisebb eséllyel az. És bár az például 0.1$-os darabonkénti ár nagyon vonzónak tűnhet, mindig meg kell néznünk az összes darabszámot és a piaci kapitalizációt is, hogy teljes képet kapjunk az adott altról.

Bitcoin Árfolyam Egyenértékűség

Pont a napokban beszéltünk Facebookon néhányotokkal arról, hogy milyen coinokban lehet még komolyabb futási potenciál. Aztán szembe jött velem ez a cikk, amely azt vesézi, amin én is csomót gondolkodtam, hogy mennyire lenne más egy-egy altcoin projekt megítélése, ha ugyanakkora darabszám állna rendelkezésre belőlük, mint Bitcoinból.

Kiválasztott coin darabszáma / Bitcoin darabszám x Kiválasztott coin aktuális árfolyama = Kiválasztott altcoin Bitcoin Egyenértékű árfolyama

A kapott szám sok esetben nagyon meglepő lesz és abban segít, hogy el tudd dönteni, a Bitcoinhoz viszonyítva neked ennyiért is “megéri”-e. A Bitcoint értéktárolásra használhatjuk, de egy 3000 dolláros Stellart én pl. mire használnék?

Népszerű coinok, Ripple, Verge, Tron stb. esetén

Nézzük a számokat. Ha nincs kedved magadnak számolni, használd a BPE index oldalát, én is innen puskázok (2018.01.10-én reggel). Most zuhanás közben kicsit jobb a helyzet, mint tegnap, de még így is meglepő számokat fogsz látni. (nyomd meg a Load All Currencies gombot)

0109 altcoinok ára ripple vásárlás verge vásárlás tron vásárlás cardano vásárlás stellar vásárlás bitcoin kriptopénz kriptovaluta cryptoguru 4
A “legdrágább” coinok a BPE index szerint

Ripple 100 000 000 000 / 16 793 300 x 1.84 = 10 944 $ / Ripple, ez alapján talán érthető miért zuhan épp függőlegesen az árfolyam a legutóbbi nagy emelkedés után.

Tron 665$ / darab

Verge 147$ / darab

Stellar 3158$ / darab

Cardano 1314$ / darab

Ethereum  7991$ / darab

A kisebb darabszámú altcoinok közül is nézzünk néhányat

NEO 720$ / darab

ZCASH 125$ / darab – hiszen a ZCash darabszáma kisebb, mint a Bitcoiné

Érdemes a listán lefelé lapozni és megnézni az ismerős nevek értékeit.

A BPE felhasználása

Egy-egy vásárlás előtt, ha épp nem hype módban vagy, a potenciális Market Cap növekedés megsaccolása mellett érdemes tehát a fenti számítást is megnézni, nehogy épp egy brutálisan drága altcoinba készülj parkoltatni a pénzed.

Ha hasznosnak találod ezt az infót, oszd tovább a posztot a lenti vagy fenti megosztás gombokkal!


Ez NEM befektetési, adózási vagy pénzügyi tanácsadás, nem vagyok szakember. A tapasztalataimat osztom meg, mert hasznosak lehetnek számodra. A döntéseidért csak te vagy felelős! 

A kriptopénz vásárlási tapaszatlataimról itt írtam, olvasd el azt a bejegyzést is!
Altcoinok megkutatása és vásárlása az IOTA példáján keresztül az Altcoin vásárlás bejegyzésben.
Ha hosszú távra tervezel, az egyik legfontosabb a Kriptopénz tárolás kérdése.

Kriptók egymásra váltására a Binance tőzsdét ajánlom. A Binance használata bejegyzésben írtam a regisztráció menetéről és a használatáról.

Facebook és YouTube:
– napi  FACEBOOK, blog és hírek és atom mémek: http://bit.ly/2iGYRQR
– bombasztik kripto videók magyarul: http://bit.ly/2gSrees