0101 raiblocks altcoin bitcoin ethereum litecoin kriptopénz kriptovaluta cryptoguru 2

RaiBlocks (XRB) – Ígéretesnek tűnő altcoin a Top20-ból

A RaiBlocks (XRB) árfolyama az utóbbi egy hónap során megszázszorozódott ezen az épp brutál optimista kriptopénz piacon. Ez alapján akár azt is gondolhatnánk, a további emelkedés már necces, azonban a mai 17. helyről még bőven van felfelé. Főleg, ha megnézzük a coin tulajdonságait és robbanás okait.

Frissítés: A bejegyzés írása óta a RaiBlocks egy rebranding keretében Nano (NANO) lett, az árfolyam pedig több kedvezőtlen történés és körülmény hatására darabjaira hullott. Ennek ellenére még 2018 nyarán is rendben van a projekt technológiai része, ennek megfelelően pedig talán a kilátásai is a jövőre nézve.

Az emelkedés okai és a közösség

0101 raiblocks altcoin bitcoin ethereum litecoin kriptopénz kriptovaluta cryptoguru 3

Az emelkedés legfontosabb oka szerintem az, hogy klasszikus FOMO történik az árfolyam vad emelkedése közben. Az emelkedés felkelti az emberek figyelmét, akik nem akarnak kimaradni. Valójában ez a cikk is azért születik, mert a mostanra Top20-ba ért RaiBlocksról – hype ide vagy oda – érdemes minél hamarabb beszélni.

Egy kriptopénz egyik legfontosabb tulajdonsága a projektet támogató, jövőjében bízó közösség mérete és aktivitása. A RaiBlocks közössége éppen ott tart, hogy az általam is javasolt Binance, a világ egyik legnagyobb kriptotőzsdéjének “Coin of the Month – a Hónap kriptopénze”  közönségszavazásán vezető helyen áll az XRB.

A Binance listázás a vásárlás (és eladás) menetét könnyítené meg nagyban és a további legitimációt, ismertséget adna a projektnek.

0101 raiblocks binance altcoin bitcoin ethereum litecoin kriptopénz kriptovaluta cryptoguru 3
A Coin of the Month szavazás jelenlegi állása (részvétel 0.1 Binance Coinba kerül)

A közösséget pedig mi tudná jobban megmozgatni és növelni, mint hogy a legnépszerűbb, kriptopénzekkel foglalkozó YouTube-os tartalomgyártói megemlítik a RaiBlocks előnyeit vagy akár egész epizódot szánnak neki.

A legutóbbi ilyen, amit láttam, az a közel 200e feliratkozóval rendelkező DataDash csatorna volt. A srác elég komoly lelkesedésbe csapott a videó végére. Egy-egy kriptopénz megítélése szempontjából ennek óriási hatása van, hiszen ez a videó hónapokon keresztül referenciával szolgál majd az új érdeklődőknek.

0101 raiblocks binance altcoin bitcoin ethereum litecoin kriptopénz kriptovaluta cryptoguru 4
Nicholas (DataDash) videója a RaiBlocksról

A Raiblocks technológiája

A RaiBlocks legfontosabb ajánlata a pár másodperc alatti (!), tranzakciós díj nélküli (!) és skálázható (a kapacitás bővíthető) értékküldés. Ez a 10$-os Bitcoin küldések és a hosszú órák alatt ártérő tranzakciók idején akkora dolog – legalábbis a befektetők és spekulánsok szerint az – hogy ilyen brutális emelkedést tudott a coin csinálni egy hónap alatt.

A RaiBlocks az IOTA-hoz hasonlóan nem blokklánccal, pontosabban jelen esetben nem egyetlen blokklánccal dolgozik. A felhasználók e-tárcái saját, mindenki másétól függetlenül létező blokkláncot építenek. A Bitcoin esetében egy darab lineáris főkönyv (a bitcoin blokklánc) van, itt pedig annyi, amennyi felhasználó.

Az XRB tranzakciók jóváhagyása nem bányászattal történik, mint a legtöbb kriptopénz esetében, hanem a felek hitelesítik őket. Minden küldés során valójában két tranzakció történik: egy küldő és egy fogadó. A fogadó fél accountjának ennek ellenére nem szükséges a küldés pillanatában online lennie.  A használt technológia itt egy bizonyos UDP (User Datagram Protocol) amiről itt tudsz bővebben olvasni.

A tech lehetővé teszi a Ripple 1500 tranzakció/sec sebességénél és sokkal nagyobb kapacitás elérését, ami elméletileg skálázható felfelé. Bányászat hiányában a tranzakciók ingyenesek!

0101 raiblocks altcoin bitcoin ethereum litecoin kriptopénz kriptovaluta cryptoguru 4
XRB hálózat jelenlegi áteresztő képességének hatásvadász megjelenítése 😀

A jövő

A jövőről kissé nehéz felelősen írni, hiszen mióta elkezdtem a bejegyzést, még 50%-ot emelkedett az árfolyam. Nyilván egy legalább 20-30%-os korrekció elkerülhetetlen. Aztán lehet hogy 60% lesz belőle, erre készülj fel, ha belevágsz. A mostani szinten nagyon rizikós belevenni.

Az összes XRB száma 133 millió, ami azt jeleneti, hogy még 100$ árfolyamon is csak 6-7. helyen lenne a projekt.

0101 raiblocks binance altcoin bitcoin ethereum litecoin kriptopénz kriptovaluta cryptoguru 5
Jelenleg még csak ezeken a tőzsdéken érhető el az XRB. Hamarosan jönnek a nagyok is.

A technológia különlegessége és a nagyon kedvező fogadtatás miatt erősen kétlem, hogy a RaiBlocks a közeljövőben eltűnik a süllyesztőben. Az, hogy a mostani árfolyam rövid távon merre megy, nyilván fogalmam nincs.

Vásárlás és tárolás

FRISSÍTÉS 2018.01.31:
Vásárlásra legjobb hely a Binance, a fent említett közönségszavazás megnyerése után. A Binance használata bejegyzésben meg tudod nézni a vásárlás és kiküldés menetét.

Tárolás

Tárolás legpraktikusabban jelenleg a hivatalos online walletben, a nanowallet.io-n lehetséges. Accountot kell regisztrálni, jelszót megadni az online belépéshez, majd a két kódot biztos helyen eltárolni,  és már meg is vagy. Két szintű azonosítás beállítása erősen javallott.

Küldése-fogadása a megszokott módon történik, annyi különbséggel, hogy ez most tényleg k*rva gyors 😀

Sok szerencsét, ha belevágsz!

0102 raiblocks binance kucoin bitgrail raiwallet

Ha van kriptós ismerősöd, aki hasznosnak találná ezt az infót, oszd tovább a bejegyzést a megosztás gombokkal! 


Ez NEM befektetési, adózási vagy pénzügyi tanácsadás, nem vagyok szakember. A tapasztalataimat osztom meg, mert hasznosak lehetnek számodra. A döntéseidért csak te vagy felelős! 

A kriptopénz vásárlási tapaszatlataimról itt írtam, olvasd el azt a bejegyzést is!
Altcoinok megkutatása és vásárlása az IOTA példáján keresztül az Altcoin vásárlás bejegyzésben.
Ha hosszú távra tervezel, az egyik legfontosabb a Kriptopénz tárolás kérdése.

Kriptók egymásra váltására a Binance tőzsdét ajánlom. A Binance használata bejegyzésben írtam a regisztráció menetéről és a használatáról.

Facebook és YouTube:
– napi  FACEBOOK, blog és hírek és atom mémek: http://bit.ly/2iGYRQR
– bombasztik kripto videók magyarul: http://bit.ly/2gSrees