0101 raiblocks altcoin bitcoin ethereum litecoin kriptopénz kriptovaluta cryptoguru 2

RaiBlocks (XRB) – Ígéretesnek tűnő altcoin a Top20-ból

A RaiBlocks (XRB) árfolyama az utóbbi egy hónap során megszázszorozódott ezen az épp brutál optimista kriptopénz piacon. Ez alapján akár azt is gondolhatnánk, a további emelkedés már necces, azonban a mai 17. helyről még bőven van felfelé. Főleg, ha megnézzük a coin tulajdonságait és robbanás okait.

Frissítés: tegnap este, mikor nekifutottam a cikknek, még 24$ volt az árfolyam. Reggelre újabb +50% szaladt fel, ami miatt azt gondolom, hogy közel lehet a konszolidáció. Ennek végén adódik majd biztonságosabb beszálló pont.

Az emelkedés okai és a közösség

0101 raiblocks altcoin bitcoin ethereum litecoin kriptopénz kriptovaluta cryptoguru 3

Az emelkedés legfontosabb oka szerintem az, hogy klasszikus FOMO történik az árfolyam vad emelkedése közben. Az emelkedés felkelti az emberek figyelmét, akik nem akarnak kimaradni. Valójában ez a cikk is azért születik, mert a mostanra Top20-ba ért RaiBlocksról – hype ide vagy oda – érdemes minél hamarabb beszélni.

Egy kriptopénz egyik legfontosabb tulajdonsága a projektet támogató, jövőjében bízó közösség mérete és aktivitása. A RaiBlocks közössége éppen ott tart, hogy az általam is javasolt Binance, a világ egyik legnagyobb kriptotőzsdéjének “Coin of the Month – a Hónap kriptopénze”  közönségszavazásán vezető helyen áll az XRB.

A Binance listázás a vásárlás (és eladás) menetét könnyítené meg nagyban és a további legitimációt, ismertséget adna a projektnek.

0101 raiblocks binance altcoin bitcoin ethereum litecoin kriptopénz kriptovaluta cryptoguru 3
A Coin of the Month szavazás jelenlegi állása (részvétel 0.1 Binance Coinba kerül)

A közösséget pedig mi tudná jobban megmozgatni és növelni, mint hogy a legnépszerűbb, kriptopénzekkel foglalkozó YouTube-os tartalomgyártói megemlítik a RaiBlocks előnyeit vagy akár egész epizódot szánnak neki.

A legutóbbi ilyen, amit láttam, az a közel 200e feliratkozóval rendelkező DataDash csatorna volt. A srác elég komoly lelkesedésbe csapott a videó végére. Egy-egy kriptopénz megítélése szempontjából ennek óriási hatása van, hiszen ez a videó hónapokon keresztül referenciával szolgál majd az új érdeklődőknek.

0101 raiblocks binance altcoin bitcoin ethereum litecoin kriptopénz kriptovaluta cryptoguru 4
Nicholas (DataDash) videója a RaiBlocksról

A RaiBlocks technológiája

A RaiBlocks legfontosabb ajánlata a pár másodperc alatti (!), tranzakciós díj nélküli (!) és skálázható (a kapacitás bővíthető) értékküldés. Ez a 10$-os Bitcoin küldések és a hosszú órák alatt ártérő tranzakciók idején akkora dolog – legalábbis a befektetők és spekulánsok szerint az – hogy ilyen brutális emelkedést tudott a coin csinálni egy hónap alatt.

A RaiBlocks az IOTA-hoz hasonlóan nem blokklánccal, pontosabban jelen esetben nem egyetlen blokklánccal dolgozik. A felhasználók e-tárcái saját, mindenki másétól függetlenül létező blokkláncot építenek. A Bitcoin esetében egy darab lineáris főkönyv (a bitcoin blokklánc) van, itt pedig annyi, amennyi felhasználó.

Az XRB tranzakciók jóváhagyása nem bányászattal történik, mint a legtöbb kriptopénz esetében, hanem a felek hitelesítik őket. Minden küldés során valójában két tranzakció történik: egy küldő és egy fogadó. A fogadó fél accountjának ennek ellenére nem szükséges a küldés pillanatában online lennie.  A használt technológia itt egy bizonyos UDP (User Datagram Protocol) amiről itt tudsz bővebben olvasni.

A tech lehetővé teszi a Ripple 1500 tranzakció/sec sebességénél és sokkal nagyobb kapacitás elérését, ami elméletileg skálázható felfelé. Bányászat hiányában a tranzakciók ingyenesek!

0101 raiblocks altcoin bitcoin ethereum litecoin kriptopénz kriptovaluta cryptoguru 4
XRB hálózat jelenlegi áteresztő képességének hatásvadász megjelenítése 😀

A jövő

A jövőről kissé nehéz felelősen írni, hiszen mióta elkezdtem a bejegyzést, még 50%-ot emelkedett az árfolyam. Nyilván egy legalább 20-30%-os korrekció elkerülhetetlen. Aztán lehet hogy 60% lesz belőle, erre készülj fel, ha belevágsz. A mostani szinten nagyon rizikós belevenni.

Az összes XRB száma 133 millió, ami azt jeleneti, hogy még 100$ árfolyamon is csak 6-7. helyen lenne a projekt.

Nagyon fontos, hogy a fent írt Binance-on kívül a szintén nagyon korrektnek tűnő KuCoin kína tőzsde is elkezdi listázni a XRB-t, ami további komoly emelkedést jelenthet. KuCoinon lehet egyébként a NEO platformon készülő új ICO-k coinjait is, úgyhogy hamarosan bővebben is írok róla.

0101 raiblocks binance altcoin bitcoin ethereum litecoin kriptopénz kriptovaluta cryptoguru 5
Jelenleg még csak ezeken a tőzsdéken érhető el az XRB. Hamarosan jönnek a nagyok is.

A technológia különlegessége és a nagyon kedvező fogadtatás miatt erősen kétlem, hogy a RaiBlocks a közeljövőben eltűnik a süllyesztőben. Az, hogy a mostani árfolyam rövid távon merre megy, nyilván fogalmam nincs.

Vásárlás és tárolás

FRISSÍTÉS 2018.01.31:
Korábban a BitGrail tőzsét javasoltam volna, de valami turpisság történt, úgyhogy többet nem javaslom a használatát. Raiblocks (hamarosan Nano lesz a neve) vásárlására most a legjobb hely a Kucoin, és hamarosan listázásra kerül a Binance-re is a fent említett közönségszavazás megnyerés után.

A Binance használata bejegyzésben meg tudod nézni a vásárlás és kiküldés menetét, ha már lehet náluk kapni. Hogy lehet-e, ide kattintva nézd meg a coinmarketcapen!

Tárolás

0101 raiblocks raiwallet binance altcoin bitcoin ethereum litecoin kriptopénz kriptovaluta cryptoguru 6
a Raiwallet online tárca belépő felülete

RaiBlocks tárolása legpraktikusabban jelenleg a hivatalos online walletben, a Raiwallet-en lehetséges. Accountot kell regisztrálni, jelszót megadni az online belépéshez, majd a két kódot biztos helyen eltárolni,  és már meg is vagy. A “Wallet identifier” azonosítót majd meg tudod változtatni valami egyszerűbbre a belépéshez.

Az XRB küldése-fogadása a megszokott módon történik, annyi különbséggel, hogy ez most tényleg k*rva gyors 😀

Sok szerencsét, ha belevágsz!

0102 raiblocks binance kucoin bitgrail raiwallet

Neked hogy tetszik a RaiBlocks? Kérdésed van? Beszéljünk róla alul kommentben, vagy Facebookon!


Ez NEM befektetési vagy pénzügyi tanácsadás, nem vagyok szakember. A tapasztalataimat osztom meg, mert hasznosak lehetnek számodra. 

A kriptopénz vásárlási tapaszatlataimról itt írtam, olvasd el azt is!
Altcoinok megkutatása és vásárlása az IOTA példáján keresztül itt.
Nagyobb mennyiségek beszerzése után érdemes biztonságba helyezni kriptóidat! Erről bővebben itt írtam.

Facebook és YouTube:
– napi  FACEBOOK, blog és hírek és atom mémek: http://bit.ly/2iGYRQR
– bombasztik kripto videók magyarul: http://bit.ly/2gSrees

Ha hasznos volt a tartalom, ezeken a címeken tudsz támogatni (pandaóvodát nyitok az összegyűlt összegből):
ETH: 0xa2F29d64b251dDDa32e4cB0131dB2988a280F593
LTC: LQh85ShVDG3cMwpdz2Sek4BwKSStPPSxko