mi a ripple vásárlás bitcoin altcoin kriptopénz kriptovaluta cryptoguru

Mi a Ripple és meddig emelkedhet?

A december 12-ei 0.25$-ról a Ripple árfolyama ma 2.5$ környékére emelkedett, ami elképesztő, 10-szeres növekedést jelent két hét alatt. A “banki kriptopénz” ezzel átvette a második helyet az Ethereumtól a kapitalizáció szerinti rangsorban. De mi a Ripple pontosan? A bejegyzés végén megnézzük a vásárlási opciókat is!

Brutál árfolyamrobbanás

1230 ripple vásárlás bitcoin vásárlás kriptopénz litecoin ethereum iota cryptoguru
Az utóbbi két hét igen erősre sikerült (grafikon: tradingview)

Igyekeztem utánaolvasni annak, hogy miért pont a Ripple és miért pont most robbant. Pont arra jutottam, mint több másik 50-100%-ot ugró coin esetében: mert most épp ezt kezdték el pumpálni, aztán a száguldó vonatra egyre többen ugrottak fel.

Elég jól sikerült: 3 fázisban 10-szeres növekedést sikerült elérni. Nyilván mondanom sem kell, hogy egy Top3-4 altcoinnál (de még egy Top10 esetében is) ez micsoda óriási pénzmennyiséget jelent.

A tegnap (2017.12.29.) délután során volt 450 millió (!) ripple nagyságú vásárlás is, ami egyértelműen utal arra, hogy épp a nagyfiúk játszóterére tévedtünk. Azt is meg kell azért jegyezni, hogy fél éve mozgott az árfolyam 0.15 és 0.3$ között, úgyhogy már érett egy emelkedés.

Mi a Ripple?

1230 ripple vásárlás bitcoin vásárlás kriptopénz litecoin ethereum iota cryptoguru 4

A 2012-ben indult Ripple egyszerre egy fizetési hálózat (RippleNet – payment network) és egy kriptopénz. Lényeg nem a kripto, hanem a RippleNet, amelyet bankok és egyéb nagy méretű szervezetek egymás közötti pénzküldésének optimalizálására hoztak létre.

Elméletileg a hálózaton történő összes tranzakció Ripple-ben zajlik és annak blokkláncán kerül mentésre. Olvastam olyan elemzést is, amely szerint az egészhez nincs szükség magára az XRP-re hiszen a blockchainre csak a bankok egymás felé fennálló újabb “tartozásainak” rekordjai kerülnek be. Ha Te tudsz valami biztosnak tűnőt erről, szívesen veszem kommentben vagy a Facebookon!

A nagy szám itt az, hogy 4 másodperc alatt, minimális költséggel zajlik le egy-egy ilyen küldés, ellentétben mondjuk a mostani nemzetközi utalások 3-4 munkanapos átfutási idejével. Az sem mindegy, hogy akár 1500 tranzakciót is tud kezelni a hálózat másodpercenként.

Ezen faktorok miatt olvasható egy rakat újabb és újabb hír a Ripple és bankok, szervezetek között együttműködésről vagy teszt projektekről.

Bitcoin vs. Ripple

1230 ripple vásárlás bitcoin vásárlás kriptopénz litecoin ethereum iota cryptoguru 3
Az érdekes rész a Market Cap – Piaci Kap(italizáció)

2017. végére a Bitcoin, minden előnyével és hátrányával együtt a kriptpénzek piacára érkezők első választása, a digitális arany, az értéktároló, amelyet sokan évekig vagy évtizedekig terveznek (tervezünk) tartani a mesés árfolyamemelkedés reményében. A BTC jelenleg magas tranzakciós díjai miatt fizetésre nagyjából alkalmatlan.

A Ripple ezzel szemben felek közötti közvetlen (peer-to-peer) értékküldésre szakosodott, blokklánc alapú, de nem decentralizált felületet biztosít használóinak. A Ripple tehát a hagyományos kriptopénzekkel ellentétben rohadtul nem a bankok kizárására pályázik az egyenletből, hanem folyamataik támogatására.

A drága és lassú utalások problémájának megoldásával egy évtizedek óta késő innovációt igyekeznek átnyomni. A SEPA-SWIFT nemzetközi utalásokat és a VISA-MASTERCARD elektronikus fizetési megoldásokat tudná a Ripple olcsóbbra, gyorsabbra, biztonságosabbra cserélni, vagy legalább javítani rajtuk.

Meddig folytatódhat az árfolyam emelkedése?

mi a ripple vásárlás bitcoin vásárlás kriptopénz litecoin ethereum iota cryptoguru 5
Ekkora emelkedés után egy 35-40% korrekció teljesen normális lenne 1.5$ környékére

A kötelező, folyamatban lévő korrekció után több forgatókönyv lehetséges:

  1. A jövő év elejére várható Coinbase listázásig az árfolyam stagnál, majd az esemény előtt napokban emelkedésbe, a kereskedés indulásakor pedig robbanásba vált
  2. További partnerek bejelentésével és az ő bevásárlásaikkal folyamatosan emelkedik az árfolyam

Azt, hogy szignifikánsan csökkenjen, jelenleg nem tartom valószínűnek. A BTC utóbbi két heti esése a Ripple árfolyamára látszólag semmilyen hatással sincs, így egy további BTC+altcoin zakó se okozna valószínűleg túl nagy esést.

A mostani 2$ fölötti árfolyam néhány hete még meseszerűnek tűnt, azonban mostanra sokak sokkal ambíciózusabb számokat is el tudnak képzelni. (én meg még nem tudom, mit gondoljak).

Ebben a cikkben találsz néhány elég merész számítást, de a lényeg nagyjából az, hogy a cikk szerint, ha meg tudják csípni a VISA-MasterCard kooperáción belül az azok által bonyolított forgalom egy részét (vagy akkor már miért ne az egészet, ha jobb, mint ami most van?), akkor brutális, 90-200$ árakkal számolhatunk darabonként.

via GIPHY

Veszélyek

Ez jelenleg nyilván egy nagyon-nagyon valószínűtlen jóslat egyelőre és több problémám is van vele: Ilyen iszonyatos növekedés esetén a Ripple, a “kamu” kriptopénz mellett a BTC és társai képtelenek lennének tartani a tempót, a kriptoforradalmat lefojtják a bankok.

Nekem azért is tetszik a Bitcoin és a kriptopénzek világa, mert nem akarok harmadik felet a pénzügyeimben. Okos, gyors és felhasználóbarát megoldásokat akarok, nem bankot, számlavezetési díjat meg b*szakodást. Csöppet sarkos lesz, de a Status Quo helyett inkább a technológiát választom.

Nyilván mostanra az okoskodás helyett az érdekel, hogyan tudsz Ripple-t venni:

Ripple vásárlás

binance ripple iota altcoin kriptopénz kriptovaluta vásárlás cryptoguru

Korábban írtam már egy cikket az altok beszerzéséről az IOTA példáján keresztül.

2017. december végén az általam ajánlott tőzsdék közül már csak a Binance érhető el új regisztrálóként (meg mondjuk ez is a legjobb), így ennek használatát javaslom. A folyamatot ebben a cikkben látod. A Binance felületén az XRP/BTC párt keresd.

A december végi nagy száguldás miatt egyébként a Ripple vásárlás egyre több helyen lesz lehetséges, azonban az árfolyam 10x megugrása miatt elképzelhető, hogy érdemes megvárni a konszolidációt.

FRISSÍTÉS: 2018. január eleje óta a Bitpandán is lehetséges a Ripple vásárlás ! ← a cikkben találod a részleteket

Ha van kriptós ismerősöd, aki hasznosnak találná ezt az infót, oszd tovább a bejegyzést a megosztás gombokkal! 


Ez NEM befektetési, adózási vagy pénzügyi tanácsadás, nem vagyok szakember. A tapasztalataimat osztom meg, mert hasznosak lehetnek számodra. A döntéseidért csak te vagy felelős! 

A kriptopénz vásárlási tapaszatlataimról itt írtam, olvasd el azt a bejegyzést is!
Altcoinok megkutatása és vásárlása az IOTA példáján keresztül az Altcoin vásárlás bejegyzésben.
Ha hosszú távra tervezel, az egyik legfontosabb a Kriptopénz tárolás kérdése.

Kriptók egymásra váltására a Binance tőzsdét ajánlom. A Binance használata bejegyzésben írtam a regisztráció menetéről és a használatáról.

Facebook és YouTube:
– napi  FACEBOOK, blog és hírek és atom mémek: http://bit.ly/2iGYRQR
– bombasztik kripto videók magyarul: http://bit.ly/2gSrees