1228 dél-korea bitcoin vásárlás ethereum iota litecoin szabályozás cryptoguru

Dél-Korea az új Kína? – Vásárlás és tőzsdék szabályozása

A mindenkori Bitcoin csúcsról történt 43%-os korrekció befejztével a “legjobbkor” jött a hír: a világ egyik legnagyobb kriptopénz-piaca, Dél-Korea, szigorú szabályozásba kezd a spekuláció visszaszorítására, persze kizárólag az állampolgárok védelmében.

A piac reakciója

1228 bitcoin dél-korea grafikon pánik altcoin kriptopénz kriptovaluta grafikon cryptoguru

Ahogy egy ilyen volumenű hírnél az várható is, az Bitcoin árfolyam az altokéval együtt 10+ %-os esésbe kezdett. Mivel a hírek nem szólnak minden tőzsde bezárásáról, nem láttunk a korábbi Kína pánikhoz hasonló zuhanást.

Ennek két oka is van: pont most fejeződött be egy korrekciós időszak, ami során komoly, 43% körüli visszahúzódás történt már a korábbi csúcsról. Kína tőzsde bezárásai után jól látszott, a pánik nem megalapozott, hiszen az alj elérését követő napokban óriási volumennövekedést tapasztaltak a Dél-Koreából és Japánból, ami azt valószínűsítette, hogy a kínai kereskedők egyszerűen új felületek után néztek.

Valószínűleg egy teljes tiltás esetén most is hasonló játszódna le. Ez jó hír Koreának és jó hír a Bitcoin betiltása miatt aggódóknak is:  egyelőre nincs ember és isten, aki a vulkánt megállítsa, ha az ki akar törni.

Dél-Korea és a kriptopénz forradalom

Az itthon és Európában uralkodó bitcoinlázat szorozzuk meg másfél-kettővel, és megkapjuk a koreaiak lelkesedését a témában. Tőzsdéiken, ahogy a coinmarketcapen is real-time követhető, rendszeresen többezer dollárral, akár 30%-kal is magasabb áron adják veszik a Bitcoint, mint pl. a Bitfinexen vagy a GDAX-on:

1228 bitcoin dél-korea grafikon pánik altcoin kriptopénz kriptovaluta grafikon cryptoguru 2
Friss kép az árfolyam különbözetről 2017.12.28-án.

A témát veséző cikkek nagyjából egyeznek abban, hogy a koreai kormány szerint “túlfűtött spekuláció” zajlik az országban, amit ideje lehűteni kicsit. A miniszterelnök szerint például a Bitcoin MEGRONTJA A FIATALSÁGOT, és megnyitja az utat a piramisjátékok és drogbisznisz felé.

Szép új világ

Nem lehet nem észrevenni ezzel kapcsolatban is az általános tendenciát, ami az egész világon zajlik: 70+ éves, döntéshozói pozícióban lévő emberek próbálnak keresztbe rakni a fejlődésnek, a fiatalok által vágyott világnak,  mert egyszerűen már nincsenek birtokában az érdeklődésnek, az akaratnak és a nyitottságnak, hogy megértsék, mi a szar zajlik egyáltalán körülöttük. 

future is now dél-korea bitcoin coinmarketcap cryptoguru
ezt mondom én

A szabályozás azon része, hogy tudják ki-mikor vesz kriptopénzt, teljesen érthető. Az, hogy problémás a nemzetközi áraktól való 20-30% eltérés, egyértelmű. De hogy a kormány döntse el, hogy az állampolgár miért mennyi pénzt hajlandó kiadni a saját, adózott keresetéből, egyszerűen nevetséges.

Márpedig a koreaiak Bitcoinra hajlandók, egy tegnapi írás szerint már a bérből élők 31.3%-a (!) rendelkezik kisebb-nagyobb kriptopénz portfólióval, 5300$ körüli átlagos értékben.

Hosszútávú hatások

A Kína para hatásai egy 40% csökkenés után nagyon gyorsan eltűntek, a kínaiak megoldották a vásárlást és hamarosan óriási hegymenet következett előbb 8000 fölé, majd 20000-ig. Most sem hiszem, hogy komolyabb hatása lenne pont ennek a fejleménynek a piac egészére. A bitcoin guruk várakozásairól a BTC jövőbeli árára vonatkozóan itt írtam.

Egy biztos: Dél-Korea még nagyon sokáig fog Bitcoin lázban égni.

Ha van ismerősöd, aki hasznosnak találná ezt az infót, oszd tovább a bejegyzést a megosztás gombokkal! 


Ez NEM befektetési, adózási vagy pénzügyi tanácsadás, nem vagyok szakember. A tapasztalataimat osztom meg, mert hasznosak lehetnek számodra. A döntéseidért csak te vagy felelős! 

A kriptopénz vásárlási tapaszatlataimról itt írtam, olvasd el azt a bejegyzést is!
Altcoinok megkutatása és vásárlása az IOTA példáján keresztül az Altcoin vásárlás bejegyzésben.
Ha hosszú távra tervezel, legfontosabb a biztonság. A Kriptopénz tárolás bejegyzésben hasznos infókat találsz.

Brave vásárlására a Binance tőzsdét ajánlom. A Binance használata bejegyzésben írtam a regisztráció menetéről is.

Facebook és YouTube:
– napi  FACEBOOK, blog és hírek és atom mémek: http://bit.ly/2iGYRQR
– bombasztik kripto videók magyarul: http://bit.ly/2gSrees