1228 dél-korea bitcoin vásárlás ethereum iota litecoin szabályozás cryptoguru

Dél-Korea az új Kína? – Vásárlás és tőzsdék szabályozása

A mindenkori Bitcoin csúcsról történt 43%-os korrekció befejztével a “legjobbkor” jött a hír: a világ egyik legnagyobb kriptopénz-piaca, Dél-Korea, szigorú szabályozásba kezd a spekuláció visszaszorítására, persze kizárólag az állampolgárok védelmében.

A piac reakciója

1228 bitcoin dél-korea grafikon pánik altcoin kriptopénz kriptovaluta grafikon cryptoguru

Ahogy egy ilyen volumenű hírnél az várható is, az Bitcoin árfolyam az altokéval együtt 10+ %-os esésbe kezdett. Mivel a hírek nem szólnak minden tőzsde bezárásáról, nem láttunk a korábbi Kína pánikhoz hasonló zuhanást.

Ennek két oka is van: pont most fejeződött be egy korrekciós időszak, ami során komoly, 43% körüli visszahúzódás történt már a korábbi csúcsról. Kína tőzsde bezárásai után jól látszott, a pánik nem megalapozott, hiszen az alj elérését követő napokban óriási volumennövekedést tapasztaltak a Dél-Koreából és Japánból, ami azt valószínűsítette, hogy a kínai kereskedők egyszerűen új felületek után néztek.

Valószínűleg egy teljes tiltás esetén most is hasonló játszódna le. Ez jó hír Koreának és jó hír a Bitcoin betiltása miatt aggódóknak is:  egyelőre nincs ember és isten, aki a vulkánt megállítsa, ha az ki akar törni.

Dél-Korea és a kriptopénz forradalom

Az itthon és Európában uralkodó bitcoinlázat szorozzuk meg másfél-kettővel, és megkapjuk a koreaiak lelkesedését a témában. Tőzsdéiken, ahogy a coinmarketcapen is real-time követhető, rendszeresen többezer dollárral, akár 30%-kal is magasabb áron adják veszik a Bitcoint, mint pl. a Bitfinexen vagy a GDAX-on:

1228 bitcoin dél-korea grafikon pánik altcoin kriptopénz kriptovaluta grafikon cryptoguru 2
Friss kép az árfolyam különbözetről 2017.12.28-án.

A témát veséző cikkek nagyjából egyeznek abban, hogy a koreai kormány szerint “túlfűtött spekuláció” zajlik az országban, amit ideje lehűteni kicsit. A miniszterelnök szerint például a Bitcoin MEGRONTJA A FIATALSÁGOT, és megnyitja az utat a piramisjátékok és drogbisznisz felé.

Szép új világ

Nem lehet nem észrevenni ezzel kapcsolatban is az általános tendenciát, ami az egész világon zajlik: 70+ éves, döntéshozói pozícióban lévő emberek próbálnak keresztbe rakni a fejlődésnek, a fiatalok által vágyott világnak,  mert egyszerűen már nincsenek birtokában az érdeklődésnek, az akaratnak és a nyitottságnak, hogy megértsék, mi a szar zajlik egyáltalán körülöttük. 

future is now dél-korea bitcoin coinmarketcap cryptoguru
ezt mondom én

A szabályozás azon része, hogy tudják ki-mikor vesz kriptopénzt, teljesen érthető. Az, hogy problémás a nemzetközi áraktól való 20-30% eltérés, egyértelmű. De hogy a kormány döntse el, hogy az állampolgár miért mennyi pénzt hajlandó kiadni a saját, adózott keresetéből, egyszerűen nevetséges.

Márpedig a koreaiak Bitcoinra hajlandók, egy tegnapi írás szerint már a bérből élők 31.3%-a (!) rendelkezik kisebb-nagyobb kriptopénz portfólióval, 5300$ körüli átlagos értékben.

Hosszútávú hatások

A Kína para hatásai egy 40% csökkenés után nagyon gyorsan eltűntek, a kínaiak megoldották a vásárlást és hamarosan óriási hegymenet következett előbb 8000 fölé, majd 20000-ig. Most sem hiszem, hogy komolyabb hatása lenne pont ennek a fejleménynek a piac egészére. A bitcoin guruk várakozásairól a BTC jövőbeli árára vonatkozóan itt írtam.

Egy biztos: Dél-Korea még nagyon sokáig fog Bitcoin lázban égni.

 

Más a véleményed? Írj a poszt alá, vagy beszéljünk róla Facebookon! ↓


Ez NEM befektetési vagy pénzügyi tanácsadás, nem vagyok szakember. A tapasztalataimat osztom meg, mert hasznosak lehetnek számodra. 

A kriptopénz vásárlási tapaszatlataimról itt írtam, olvasd el azt is!
Altcoinok megkutatása és vásárlása az IOTA példáján keresztül itt.
Nagyobb mennyiségek beszerzése után érdemes biztonságba helyezni kriptóidat! Erről bővebben itt írtam.

Facebook és YouTube:
– napi  FACEBOOK, blog és hírek és atom mémek: http://bit.ly/2iGYRQR
– bombasztik kripto videók magyarul: http://bit.ly/2gSrees

Ha hasznos volt a tartalom, ezeken a címeken tudsz támogatni (pandaóvodát nyitok az összegyűlt összegből):
ETH: 0xa2F29d64b251dDDa32e4cB0131dB2988a280F593
LTC: LQh85ShVDG3cMwpdz2Sek4BwKSStPPSxko