1224 john mcafee altcoin bitcoin ethereum litecoin kriptopénz vásárlás cryptoguru

John McAfee napi altcoinja és hatása a piacra

John McAfee egy korai tech guru, a McAfee vírusirtó atyja és általában a vírusirtók paranoiára épülő üzleti modelljének kitalálója egyébként egy tipikus életművész, enyhén bolond, de zseniális figura, aki láthatóan a kriptopénzekben találta meg az élet új értelmét.

Nagyon nem szeretnék belemenni az öreg (72) önéletrajzába, de elképesztő, hogy miket tol. Itt olvashatsz előéletéről, Belize-i kalandjaikról és meneülésükről angolul. Később Guatemalában elfogták a hatóságok, majd nagy nehezen visszavitték az USA-ba, ahol azóta randalírozik 😀

Napi egy altcoin projekt

1224 mcafee napi altcoin cryptoguru
“Holnappal kezdődően minden nap beszélni fogok egy egyedi altcoinról. A 2000 meglévő coin nagyrésze szemét vagy átverés. Mindegyik [bemutatott] coin whitepaper-jét olvastam. Amelyekkel kapcsolatom van, mondani fogom, a többiben nincs pozícióm. Ezek a coinok megváltoztatják a világot és Te támogathatod ezt a változást.”
A december 21. óta bemutatott coinok a következők

1. Electroneum – Ellentmondásos coin, sokak szerint scam az egész, viszont az is egyértelmű, hogy óriási lelkes követőtáborral rendelkeznek. Az alapkoncepció szerint mobilon is lehetne bányászni az appon keresztül, azonban se AppStoreban sem PlayStoreban nem elérhető az app. A coin CPU-val és GPU-val is bányászható. Bővebb infó itt (coinmarketcap).

2. Burst – Mint nyilván mindenki más is, a Burst a Bitcoin hiányosságait szeretné orvosolni. Állításuk szerint alacsony kapacitású hardverrel is lehet bányászni őket és a tranzakciók validálását a coinok tartásával (Proof of Capacity rendszer) segítjük. Emellett meg svájcibicska is, mert okos szerződések, tőzsde meg minden van, ami kezd egyre gyanúsabb lenni 😀 . Bővebb infó itt.

3. Digibyte – McAfee azt mondja, sokak szerint a Digibyte az alvó óriás. Régi projekt, 40* gyorsabb tranzakciókkal, mint a Bitcoin, ráadásul 5 féle algoritmussal bányászható coin.

2017 elején volt egy nagy rakat Digibyte-om, aztán mikor nagyjából földbeállt az árfolyam nyárra, nagy bukóban eladtam, hogy legyen már végre valami. Nyilván az utóbbi pár hét bolondokházában a DGB is erőre kapott, most pedig McAfee tweetje után elszállt. Bővebb infó itt.

4. ReddCoin – Social média felületeken való fizetésre, mikrodonációkra és egymás közötti pénzküldésre nyújtanak megoldást. 2014 óta működő termékük van.  Az utóbbi egy hétben legalább háromszorozódott az árfolyam. Bővebb infó itt.

McAfee tweetjeinek hatása

mcafee burst coin kriptopénz cryptoguru
Bejegyzésének hatása a Burst árfolyamára

Kicsit hasonlónak érzem a McAfee effektet ahhoz, mint mikor 1-1 altcoint egy új tőzsdén listáznak. Egyrészt legitimitást ad, másrészt olyanok is tudomást szereznek róluk akik egyébként nem mozognak otthonosan az altok között.

Nagyjából azt látom, hogy bármit posztol az öreg, pár perccel a bejegyzés után elkezd menni az árfolyam, aztán az új vásárlók egy része a többtíz százaléknyi ugrásból nyereséggel távozik. Sejtem, hogy ebben bárki részt tud venni, aki időben kapcsol és tudja hol keresse az adott coint. Altcoin vásárlási tapasztalataimról az IOTA példján keresztül itt írtam.

A mai ReddCoin tweet után még az egyébként csökkenő piacon is ugrott egy kellemesen nagyot (+40-45%) a Redd árfolyama:

mcafee reddcoin altcoin kriptopénz cryptoguru

 

Az altok támadása

A Bitcoin árfolyam 20k $ közelébe történő emelkedése és a tranzakciós költségek emelkedése megnyitotta az utat az addig BTC arányosan nagyon olcsónak számító altok száguldása előtt.

Az utóbbi hetekben napi 100-200-300 százalékos ugrásokat is láttunk a Top100-ban, ami szerintem azt mutatja, hogy a BTC stagnálásával és csökkenésével sokan valami izgalmasabb helyet keresnek a pénzüknek. Ezzel a BTC 60%-os dominanciája a múlté.

BCH ide vagy oda, a Bitcoin digitális pénzként való felhasználása megszűnik, helyette az értéktároló funkció válik meghatározóvá. Remélem, hogy tízmilliók, aztán egy idő után talán milliárdok parkoltatják megtakarításaik egy részét Bitcoinban.

Ha van ismerősöd, aki hasznosnak találná ezt az infót, oszd tovább a bejegyzést a megosztás gombokkal! 


Ez NEM befektetési, adózási vagy pénzügyi tanácsadás, nem vagyok szakember. A tapasztalataimat osztom meg, mert hasznosak lehetnek számodra. A döntéseidért csak te vagy felelős! 

A kriptopénz vásárlási tapaszatlataimról itt írtam, olvasd el azt a bejegyzést is!
Altcoinok megkutatása és vásárlása az IOTA példáján keresztül az Altcoin vásárlás bejegyzésben.
Ha hosszú távra tervezel, legfontosabb a biztonság. A Kriptopénz tárolás bejegyzésben hasznos infókat találsz.

Brave vásárlására a Binance tőzsdét ajánlom. A Binance használata bejegyzésben írtam a regisztráció menetéről is.

Facebook és YouTube:
– napi  FACEBOOK, blog és hírek és atom mémek: http://bit.ly/2iGYRQR
– bombasztik kripto videók magyarul: http://bit.ly/2gSrees