btc bitcoin pánik ethereum litecoin iota dash ripple kritptopénz kritpovaluta cryptoguru

Úristn zuhan a BTC, mit csináljak!!!444

Első lépésként fejezd be a pánikolást. A BTC árfolyama az utóbbi egy évben egy-egy nagyobb menet után akár 40%-ot is korrigált, hogy utána rövid időn belül új csúcsot érjen el.

Túl gyorsan túl sok emelkedés

November 12-én a BTC árfolyama egy komolyabb esés után 5500$-nál fordult. Az azóta eltelt 1 hónap és 10 nap alatt több, mint háromszorosára (!) ugrott az árfolyam. A 20000$ megközelítésekor érthető módon rengetegen realizáltak nyereséget.

Ha te rendelkezel bármilyen kriptopénzzel, tudod, hogy hiába emelkedik az árfolyam – a “nyereség” elvesztésétől való félelem miatt – az emelkedés is folyamatos stresszel jár. Amikor az árfolyam elindul lefelé, rengetegen nem bírják ki, még ha eredetileg hosszú távra is terveztek, és eladják coinjaikat.

Az eladási hullám a tőzsdéken kiüti a stopokat, sokan tovább pánikolnak és puff, máris estünk 15-20-30%-ot. Ennek ellenére teljesen normális, ami történik.

Kriptopénz pszichológiáról itt írtam bővebben. Hasznos lehet elolvasnod, nehogy meglepjen egy 50 vagy 80%-os zuhanás.

A Bitcoin Cash Coinbase listázása

A Bitcoin Cash a tegnapihoz hasonló robbanást produkált november 12-én is, a Bitcoin korrekciójával egy időben. Akkor egészen 0.5 BTC környékére felfutott egy darab BCH ára egyes tőzsdéken, egész komoly pánik és kapkodás volt, sokan már temették Bitcoint. Olyannyira nem jött össze ez a dolog, hogy aztán ahogy fenn is írtam, 18-20ezerig meg se nagyon álltunk.

A mostani helyzet egy kicsit mégis más. A mostani nagy BCH löketet a Coinbase felületén történő (meglepetésszerű) listázás okozta, az árfolyam egészen valahova 8000 környékére felrobbant a platformon, ahonnan egy darabig nem tudod lezuhanni, mivel befagyasztották a kereskedést.

btc bch bitcoin cash roger ver
Roger Ver a Bitcoin Cash arca, szerinte a(z eredeti) Bitcoin elhagyta a Satoshi által vizionált utat

A bejelentés körülményei, a pont aznapra időzített Roger Ver (BCash főnök) CNBC interjú és a kriptopénz kereskedési mennyiségének bejelentés előtti megugrása mind igen furcsák és némi aggodalomra adnak okot. A Coinbase azóta bejelentette, hogy insider trading – bennfentes kereskedelem miatt belső vizsgálatot indítanak az ügyben.

A Facebookon indított szavazás alapján kíváncsiak vagytok erre a sztorira bővebben is, úgyhogy hamarosan sokkal érthetőbb lesz a Bitcoin vs. Bitcoin Cash versengés háttere és szereplői.

A mai BTC zuhanás méretei

1221 bitcoin pánik altcoin kriptopénz kriptovaluta grafikon cryptoguru
A bejegyzés írásáig a korábbi csúcsról 31% körüli mértékben húzódott vissza az árfolyam

A mai napon 17000-ről 15500 környékére zuhant a BTC, ami az egész korrekciót tekintve már kezd a szerintem egészségesnek tekinthető kategóriába esni. A szerintem még teljesen normális 40% korrekciót 14000-nál érnénk el, de ha ez történik, már nem lepne meg a 13000, mert ott a fej-vállak alakzat alja, illetve ott található korábbi támasz.

A mai volt az 5. mínuszos nap a sorban. Ilyen utoljára szeptemberben volt, úgyhogy én ezt már elégséges korrekciónak tekintem 😀

A következő napok

Most még annyira sem merek találgatásokba bocsátkozni, mint korábban. Annyit látok, hogy az altcoinok nem túl hevesn reagálnak a BTC esésére. Sőt, néhányan, pl. a Ripple, NEM, Neo, nem is igazán foglalkozik vele.

A kriptopiacon uralkodó optimizmus szerintem továbbra is köszöni, rendben van. Kérdés, hogy a mostani trend mennyire bizonyul tartósnak. A korrekció és a kedélyek lenyugodsának végével – hiába tűnik ez most egy csöppet vadnak – a korábbi minta alapján a BTC árfolyam duplázódása sem elképzelhetetlen.

Ja és ne felejtsük el azt sem, hogy McAfee 2020-ra 1 millió USD Bitcoint ígért, különben megeszi a farkát. 😀

Ha van ismerősöd, aki hasznosnak találná ezt az infót, oszd tovább a bejegyzést a megosztás gombokkal! 


Ez NEM befektetési, adózási vagy pénzügyi tanácsadás, nem vagyok szakember. A tapasztalataimat osztom meg, mert hasznosak lehetnek számodra. A döntéseidért csak te vagy felelős! 

A kriptopénz vásárlási tapaszatlataimról itt írtam, olvasd el azt a bejegyzést is!
Altcoinok megkutatása és vásárlása az IOTA példáján keresztül az Altcoin vásárlás bejegyzésben.
Ha hosszú távra tervezel, legfontosabb a biztonság. A Kriptopénz tárolás bejegyzésben hasznos infókat találsz.

Brave vásárlására a Binance tőzsdét ajánlom. A Binance használata bejegyzésben írtam a regisztráció menetéről is.

Facebook és YouTube:
– napi  FACEBOOK, blog és hírek és atom mémek: http://bit.ly/2iGYRQR
– bombasztik kripto videók magyarul: http://bit.ly/2gSrees