1220 bitcoin cash coinbase gdax bitcoin altcoin ethereum litecoin kriptopénz kriptovaluta cryptoguru

Bitcoin Cash árrobbanás – A Coinbase listázás követelményei

Magyar idő szerint ma 01:09-kor a Coinbase twitteren jelentette be a Bitcoin Cash kereskedés indulását Coinbase-n és GDAX-en. Árfolyam nyilván megbolondult, ahogy az várható volt, 2700-ról 3800-ig emlekedett két óra alatt.

Néhány napja már rebesgették, hogy 2018. januárjától több új coin kerül listázásra a világ legismertebb kriptopénz vásárló-eladó platformján. Azóta kiderült, hogy a Coinbase/GDAX rendelkezik egy dokumentummal, amelyben kifejtik, milyen feltételeknek kell megfelelni egy-egy kriptónak ahhoz, hogy esélye legyen bekerülnie a felületre. És persze az is benne van, hogy fenntartják a jogot, hogy ettől függetlenül azt csináljanak, amit akarnak 😀

A GDAX Digital Asset Framework

1220 bitcoin cash coinbase gdax bitcoin altcoin ethereum litecoin kriptopénz kriptovaluta cryptoguru 2
A Coinbase a GDAX házi kriptotőzsdéje

Nézzük a listázáshoz szükséges feltételek csoportosítását.

 1. GDAX (Coinbase) vízióval és értékekkel való összeegyeztethetőség
 2. Forráskód – Nyílt forráskód, teszt csapat, Biztonság, akár külső audittal és hibakeresési jutalomprogrammal
 3. Csapat – Vezetők, fejlesztők, kulcs emberek, de ne csak néhány emberen múljon a siker
 4. Irányítás-Vezetés: előre meghatározott elv szerint történik a fejlesztési irányok meghatározása, elérhető Whitepaper, látható pénzügyi háttér a jövőbeli fejlesztések finanszírozására
 5. Skálázhatóság – Meghatározott, elérhető mérföldkövek, saját blokklánc használata, meglévő gyakorlati alkalmazás
 6. Szabályozás – Árulhatja-e egyáltalán a Coinbase a tokent, nem minősül-e értékpapírnak?
 7. Globális elérhetőség
 8. Kereslet – Legyen rá kereslet és rendelkezzen aktív, lelkes közösségi támogatással
 9. Hálózat – Kapitalizáció, felhasználók, csomópontok és tranzakciók számának növekedése az indulás óta
 10. Kriptogazdaságtan (ezt a szót most találtam fel) – Legyen értelme a tokennek, de ne minősüljön értékpapírnak. Legyen tranzakciós költség vagy más jutalom a hálózatot stabilizáló résztvevők számára
 11. ICO – Initial Coin Offering – A kibocsátáshoz kapcsolódó követelményekkel zárul a dokumentum

Ez a 11 pont csak a címszavakat tartalmazza, minden ponthoz kellemes mennyiségű követelmény és példa tartozik, amelyeket még január előtt igyekszem bővebben kifejteni, hogy együtt kimatekozhassuk, vajon melyik kriptopénzeket fogják elkezdeni árusítani és a GDAX-en kereskedhetővé tenni.

A Bitcoin Cash robbanása

A Coinbase hírről szóló tweet azért nagy szám, mert ez a világ legnagyobb platformja, mindegy 15 millió felhasználóval, ahol kriptopénzeket tud vásárolni a nép egyszerű fia. Mivel 2017. decemberében már a csapból is a Bitcoin folyik, az emberek már csak kíváncsiságból is gyakran a Coinbase.com-on kötöttek ki.

A hype egyébként épp akkora, hogy napjainban százazer új ügyfelet regisztrálnak naponta, az AppStoreban a Coinbase lett a leggyakrabban letöltött pénzügyi app az USA-ban. Az óriási terhelés miatti problémáikról itt írtam. Ha neked is problémád van a felülettel, itt találsz alternatívát.

1220 bitcoin cash coinbase gdax bitcoin altcoin ethereum litecoin kriptopénz kriptovaluta cryptoguru 3
Ez lett belőle. A nagy emelkedés után visszaesett az árfolyam, majd jópár órás oldalaz után visszaugrott a hajnali csúcs közelébe. Ha ezt a szintet tudja tartani, újabb komoly emelkedés jöhet

Ezért kezdték el azonnal száguldani a Bitcoin Cash a bejelentés hírére, és ezért lenne rohadt jó tudni vagy legalább néhány coinra szükíteni, hogy melyek lesznek a következők.

Láttam fórumokon Ripplet, NEO-t, IOTA-t, OMG-t és MONERO-t fejtegető posztokat, de az a helyzet, hogy mindegyiknek van néhány aspektusa, ami nem felel meg a fenti követelményrendszernek.

Bitcoin vs. Bitcoin Cash

A Facebookon feltett kérdésemre rengetegen válaszoltatok, úgyhogy nekiállok egy átfogó elemzésnek a témáról. Iszonyatosan érdekes, és a jövőre nézve kicsit félelmetes (a bizonytalanság miatt) a téma.

Konkrétan egy polgárháború zajlik a színfalak mögött, benne prominens és nem egyértelmű motivációjú (média)szereplőkkel, kínai bányászokkal, akik mellesleg a világ legnagyobb bányászhardver gyártói és a tömegekkel, akik általában nem tudnak pártatlanok maradni. Garantálom, hogy érdekes olvasnivaló lesz 😀

Ha ismerősöd hasznosnak találná a bejegyzést, oszd tovább a megosztás gombokkal!


Ez nem befektetési vagy pénzügyi tanácsadás, nem vagyok szakember. A tapasztalataimat osztom meg, mert hasznosak lehetnek számodra. A döntéseidért csak te vagy felelős.

A Bitpanda regisztrációhoz katt ide!

A kriptopénz vásárlási tapaszatlataimról itt írtam, olvasd el azt is!
Nagyobb mennyiségek vásárlása után érdemes biztonságba helyezni kriptóidat! Erről bővebben itt írtam.

Facebook és YouTube:
– napi kriptopénz blog és hírek: http://bit.ly/2iGYRQR
– bombasztik kripto videók magyarul: http://bit.ly/2gSrees