1219 az altok támadása altcoin bitcoin ethereum iota litecoin dash monero kriptopénz kriptovaluta cryptoguru

Az Altok támadása – Meddig tart az altcoin emelkedés?

Rengeteget használom a brutális szót, de ezt a piacot mégis hogyan jellemezzem? Az utóbbi néhány nap egyértelműen az altcoin menetelésről szól, még a Top10-ben is történt közel 200%-os emelkedés (Cardano) ennyi idő alatt. Átnézzük az emelkedés lehetséges okait és hogy mire számítok én a következő napokban.

Altcoin rally okai

Ömlik a pénz a kriptopiacra. Egy nap alatt megint 10%-os növekedést láttunk. Sokak számára a 20k dollár közeli BTC nyilván drágának tűnik, szívesebben keresnek valami kisebb, nagyobb növekedési potenciállal rendelkező altcoin projektet.

1219 altcoin bitcoin litecoin ethereum kriptopénz kriptovaluta grafikon cryptoguru 3
A teljes kriptopénz piac kapitalizációja egyetlen hét alatt 466mrdról 641 mrd $-ra nőtt.

Ha nálunk az index.hu vezércikket ír a Bitcoinról, a portfólió.hu kétnaponta ír valami (jó szar) cikket a kriptopénzek témájáról, és lassan már a köztiszteletnek örvendő TV2-ből is ez folyik, biztosak lehetünk benne, hogy ez a fejlett világban mindenhol így zajlik.

Nekem úgy túnik, hogy jöhetnek a folyamatos Bitcoin lufi parák, az emberek és a nagybefektetők egyszerűen nem tudják hova rakni a pénzüket, hogy valami értelmes hozama is legyen a dolognak, ezért szerencsét próbálnak a kriptopénzekkel és vesznek, amit érnek:

1219 altcoin bitcoin litecoin ethereum kriptopénz kriptovaluta grafikon cryptoguru 4
Az altcoin piac közel 60%-kal nőtt egy hét alatt

December 13-án volt ilyen utoljára

A Bitcoin utóbbi pár heti (havi) száguldása miatt néhány altcoin BTC-hez viszonyított ára szélsőségesen lecsökkent,  ami december 13-a környékén altcoin boomot idézett elő, miközben maga a BTC árfolyama alig csökkent. Ilyen az utóbbi 13 hónapban az én tapasztalatom szerint nem történt. Ebből is látszik milyen sebességgel haladnak a dolgok kriptoföldön.

A mai napon az altcoin menetelés következtében 50% alá esett a BTC dominanciája a teljes piacot tekintve, ami jelezheti egy sokak által vízionált átcsoportosítás kezdetét az altok irányába. Reggel mikor megnyitottam a coinmarketcapet, nem volt piros százalékos érték a Bitcoinén kívül.

Lehetséges forgatókönyvek a következő napokra

Ha megismétlődik a korábbi forgatókönyv, hamarosan BTC kitörés következik 20+% emelkedéssel, amivel a mostani árfolyamot tekintve 21-22k USD árfolyamhoz érkeznénk. Nyilván mindeközben az altokból BTC-be áramlik a pénz, így általánosságban csökken az árfolyamuk. Ehhez szükség lesz az utóbbi hetek hihetetlenül pozitív hangulatára.

1219 altcoin neo bitcoin litecoin ethereum kriptopénz kriptovaluta grafikon cryptoguru 5
A legutóbbi nagy altcoin rally utáni BTC roham. (chart: tradingview)

Aztán ha ez megvolt, kezdődhet a kör előről. DE! Bármikor jöhet egy 40%-os zuhanás, sőt elképzelhető egy 80%-os korrekció is, ami ha megtörténik, az újonnan érkezők szívrohamot fognak kapni. Ha hosszútávra tervezel a kriptopénzek világában, ezekre az eshetőségekre is fel kell készülnöd!

Neked mi a véleményed az alt rallyról? Beszéljünk róla a bejegyzés alatt, vagy Facebookon!


Ez NEM befektetési vagy pénzügyi tanácsadás, nem vagyok szakember. A tapasztalataimat osztom meg, mert hasznosak lehetnek számodra. 

A kriptopénz vásárlási tapaszatlataimról itt írtam, olvasd el azt is!
Nagyobb mennyiségek vásárlása után érdemes biztonságba helyezni kriptóidat! Erről bővebben itt írtam.

Facebook és YouTube:
– napi  FACEBOOK, blog és hírek és atom mémek: http://bit.ly/2iGYRQR
– bombasztik kripto videók magyarul: http://bit.ly/2gSrees