1213 bulgária bitcoin államadósság litecoin ethereum dash monero kriptopénz kriptovaluta

Bulgária az új KRIPTÓHATALOM! Vajon mi lesz ebből?

A bolgár hatóságok és a SELEC nevű EU-s bűnüldözési ügynökség egy májusi akció során felszámolt egy szerb-román-görög-bolgár érdekeltségekkel rendelkező szervezett bűnözői csoportot és rengeteg egyéb cucc mellett legfoglalt 213 519 (!) Bitcoint. 

A sztori

Nagyon nem ragoznám túl, röviden annyi a lényeg, hogy a bűnözők beszerveztek jópár bolgár vámtisztet, és olyan programot telepítettek a számítógépes rendszerükbe, amivel vám nélkül tudtak, gondolom EU-n kívülről árut fogadni.  Forrás nincs róla, de sejtem, hogy az így szerzett bevételeikből vették ezt a pofátlan mennyiségű Bitcoint, amit aztán az akció során lefoglaltak a hatóságok.

A biztonság kedvéért újra leírom: 213 519 darab Bitcoint foglaltak le, mostani árfolyamon 3.629.823.000 $ értékben. Forintban hagyjuk is 😀

Angol nyelvű cikkben itt olvashatod alig bővebben a történetet.

Bulgária a kriptóhatalom

1213 bitcoin eloszlás a világon cryptoguru
Az összes Bitcoin cím csak 9.44%-án van 0.1 vagy annál több BTC (friss adat)

Ekkora mennyiség a mai összes BTC mennyiség 1.27%-át jelenti. Ha belekalkuláljuk, hogy sok forrás szerint akár 20% fölött is lehet az “elveszett”, forgalomból örökre kikerült coinok aránya, ez az arány még jelentősebb. Ha egy címre küldenék az összeset, a legnagyobb mennyiséggel bíró cím lennének, a Bitfinex fölött.

Nagyon kíváncsi lennék, hogy Bulgária vezetői és/vagy döntéshozói jelentős dolognak tartják-e ezt, vagy simán örülnek az ingyen pénznek, amitől igyekeznek megszabadulni.

Milyen hatása lehet ennek az országra és a kripto piacra

Twitteren többen elkezdtek pánikolni, hogy úristn mi lesz ha ezt a brutál mennyiséget ráöntik eladás formájában a piacra. Lenne értelme hiszen ki tudnák belőle fizetni az ország 16mrd dolláros államadósságának 22%-át.

Ha ez megtörténik, a BTC és az egész piac be fog zuhanni, addig míg fel nem kajálja a nép az olcsó coinokat. Hogy mekkora zuhanás lehet miatta, passz.

Több értelme lenne talán, ha kivárnának és kitalálnák, hogyan tudják az ország javára fordítani ezt az óriási ajándékot, ami szinte ingyen az ölükbe hullott. Ha elhisszük, hogy a kriptopénzek a jövőt jelentik és a Bitcoin az új arany, jelenthetné ez a nemzeti pénzük vagy kriptójuk fedezetét?

Ráadásul egyes várakozások szerint 1millió USD is lehet valamikor 1 db Bitcoin. Ez alapján, ha még várnak néhány évet, és Bulgária teljes államadósságét nevetve kifizetik belőle és még az ország építésére is marad. Legalábbis egy ideális világban így történhetne.

Ha ismerősöd hasznosnak találná a bejegyzést, oszd tovább a megosztás gombokkal!


Ez nem befektetési vagy pénzügyi tanácsadás, nem vagyok szakember. A tapasztalataimat osztom meg, mert hasznosak lehetnek számodra. A döntéseidért csak te vagy felelős.

A kriptopénz vásárlási tapaszatlataimról itt írtam, olvasd el azt is!
Nagyobb mennyiségek vásárlása után érdemes biztonságba helyezni kriptóidat! Erről bővebben itt írtam.

Facebook és YouTube:
– napi kriptopénz blog és hírek: http://bit.ly/2iGYRQR
– bombasztik kripto videók magyarul: http://bit.ly/2gSrees