litecoin vásárlás bitcoin árfolyam kriptopénz kriptovaluta ethereum cryptoguru

A Litecoin most annyira menő. Bitcoin 17000$. Mi jöhet?

Legutóbbi grafikonelemzésünk óta 50%-kal emelkedett a kriptopénzek kapitalizációja.  A cikk írásakor Bitcoin 16500, Litecoin 250$ körül mozog. Nézzük, mire számítok a következő napokban.

“A Litecoin most annyira menő” tudom, hogy idiótán hangzik, ez egy Zoolander referencia, amit nem bírok elengedni. Bocs 😀

A Litecoin robbanásról

Szó volt az utóbbi napokban a Litecoin technológiájáról, hogy tökéletes fizetőeszköz lehet a Bitcoin mellett. Olvastam arról, hogy a Litecoin egy régi, stabil coin, ami nagyon fontos a mostani csapkodásban. Hogy Charlie Lee, a Litecoin arca egy szimpatikus, megbízható koma, aki hisz a kriptopénzek és a Bitcoin hosszútávú víziójában és terjeszti is, ahol csak tudja.

Ennél azért jobb magyarázat is van. 6 napja írtam a Facebookon, hogy indul a Litecoin marketing kampány:

Hogy ez ennyi idő alatt több, mint duplájára lőhette-e az árfolyamot, azt erősen kétlem, mindenesetre az utóbbi napokban az történt:

1212 bitcoin litecoin ethereum kriptopénz kriptovaluta grafikon cryptoguru
12.06. óta 150%-ot emelkedett a Litecoin árfolyam

A fentin kívül semmi olyan hírrel nem találkoztam, ami pont most kellett volna, hogy ilyen mértékű optimizmust okozzon az LTC-vel kapcsolatban. Szerintem az történik, hogy a kriptopénzek piacára újonnan érkezők (a Coinbase már konzisztensen napi százezer új ügyfelet regisztrál) rettentő éhesek. A BTC “drága”, a Litecoin meg jónak nézett ki és épp emelkedett már aznap 20%-ot, hát miért ne ugorjunk bele.

Aztán, mint ahogy a kriptóknál lenni szokás, indul a pump – a pumpálás és száguld fel az árfolyam. És bumm, így lett a 250$. Én ugyan nem bánom, sőt. A Litecoin ezzel 2017-ben 4000%-ot nőtt. Bárcsak meglennének még a 10 dollárért vett Litecoinjaim 🙁

Arról, hogy mi jöhet a következő napokban. Ha a BTC bezuhan, az LTC is be fog, akár 160-ig. Ha optimizmus uralkodik a piacon, az is lehet, hogy a mostani csúcs alatt zászló épül, aztán száguld feljebb az árfolyam 300 fölé. FRISSÍTÉS: a bejegyzés élesítése után 4 órával már 330 fölött is járt az árfolyam. Elképesztő.

Ahhoz, hogy letaszítsa a Bitcoin Cash-t a harmadik helyről, dupla ekkora kapitalizáció = ár kell. Láttam idénre 500-as, 2018-ra 1000$-os “előrejelzéseket”. Nyilván ezek random bemondások, mert ha borul a Bitcoin, minden borul. Ha egész 2018-ban bull market lesz, szerintem még az az 1000$ is nagyon konzervatív.

A Litecoin vezér óvatosságra int

1212 litecoin marketing árfolyam kriptopénz bitcoin ethereum kriptovaluta cryptoguru
“Nem akarom elrontani a bulit, de […]… A Litecoin vásárlás most extrém kockázatos. Több éves csökkenő piacra számítok, mint legutóbb, mikor az LTC 90%-ot csökkent (48$-ról 4-re). Ha nem fogod tudni elviselni, ha a LTC 20 dollárra esik, ne vegyél! 🙂 “
Ez egyrészt nagyon fontos, másrészt nagyon szimpatikus is. Pont a napokban írtam le a tapasztalataimat a kriptopénz pszichológiáról és arról, hogy bármikor összeborulhanak az árfolyamok, hogy aztán hosszabb-rövidebb időn keresztül szépen lassan tovább csökkenjenek egy új hegymenet előtt. Nem ragozom itt túl, olvasd el a bejegyzést, ha még nem tetted.

Újabb Bitcoin száguldás

1212 bitcoin litecoin ethereum kriptopénz kriptovaluta grafikon cryptoguru 2
Az órás grafikonon fej-vállak alakzat épült ki. Ha letörik a nyakvonal alá az árfolyam, mehet le a 100-as mozgóátlagig, vagy akár 14000-ig is.

Lassan már meg sem lepődünk, hogy a BTC árfolyam napi 1000-2000 dollárokat mozog. A vasárnap éjféli CBOE Bitcoin határidős ügyletek indulása előtt még lenéztünk 14000-re, aztán egy huszáros rohammal ment az árfolyam vissza 17 000, az ATH – mindenkori legmagasabb csúcs fölé.

A mostani megtorpanás után a képre rajzolt forgatókönyveket várom. Az új felfelé roham a 17270-es csúcs megnyugtató áttörésével történhet.

A nagy számok bűvölete

Hangos az internet, de még a hagyományos média is a Bitcoin és a kriptopénzek menetelésétől. A napokban már legalább napi 5 cikk jön velem szembe bitcoin lufiról. Ha foglalkoztat ez a kérdés, érdemes ezt a bejegyzésemet elolvasnod.

Nem csak lufiról olvasok napi többször, hanem árfolyam előrejelzésekről is. Pár hete még csak a 20-40000$-os árfolyamokat jósoltak folyamatosan 2018-ra, az utóbbi pár napban már csak 100 000$ és fölötte. Példák a Cointelegraph híroldalról az utóbbi pár napból: Winklevossék még legalább 10-20x várnak. Egy David Chapman nevű muki szerint 2018-ban elképzelhető a 6 számjegy.

Ha ismerősöd hasznosnak találná a bejegyzést, oszd tovább a megosztás gombokkal!


Ez nem befektetési vagy pénzügyi tanácsadás, nem vagyok szakember. A tapasztalataimat osztom meg, mert hasznosak lehetnek számodra. A döntéseidért csak te vagy felelős.

A Bitpanda regisztrációhoz katt ide!

A kriptopénz vásárlási tapaszatlataimról itt írtam, olvasd el azt is!
Nagyobb mennyiségek vásárlása után érdemes biztonságba helyezni kriptóidat! Erről bővebben itt írtam.

Facebook és YouTube:
– napi kriptopénz blog és hírek: http://bit.ly/2iGYRQR
– bombasztik kripto videók magyarul: http://bit.ly/2gSrees