1208 altcoin vásárlás cryptoguru

Altcoin vásárlás – Így találd ki, melyikhez hol juthatsz hozzá

Rengeteg kérdést láttam és kaptam az utóbbi időben az altcoin vásárlás témájában. Gyorsan megmutatom, hogy én hogyan szoktam kitúrni a tudnivalókat egy-egy kriptopénzől, és arról is, hogyan lehet betárazni belőlük.

Mi az az altcoin egyáltalán

Altcoin mindegyik, a Bitcoinon kívüli kriptó. A mai napon 1334 kriptopénz létezik a világon.

Az új belépők általában Bitcoinnal kezdenek, aztán pedig feltűnik nekik, hogy egy-egy altcoin napi 100%-okat is mozog, így BTC-jük kisebb-nagyobb részét (vagy új tőkét) áldozzák arra, hogy nagyobb növekedési potenciállal rendelkező altokba tegyék.

Én személy szerint többször megszívtam, hogy fellelkesültem egy-egy újonnan észrevett cointól, és rosszkor vettem beléjük. Nyilván legtöbbünknek akkor kerül szeme elé valami, ha éppen nagyot mozog. Ilyen volt a napokban az IOTA és pl. az Einsteinium 200%-os menetelése, amiről itt írtam.

Hiába csábítóak azok a százalékok, a kisebb altokkal szerintem csak akkor érdemes elkezdened foglalkozni, ha már egy jó ideje követed a kriptovilág történéseit és tisztában vagy az alapokkal és a kockázatokkal.

Altcoin vásárlás – Hol és hogyan?

1208 altcoin vásárlás iota cryptoguru

Egy új coin megkutatását mindig a Coinmarketcap.com oldalon kezdem. Ez az oldal a kriptós biblia, ezt frissítgetjük napi 100-szor és itt találsz meg egy helyen összegyűjtve egy rakat hasznos infót a kiszemeltedről.

Készülj fel rá, hogy ez a kutakodás angoltudás nélkül problémás lesz. Ha valamilyen kérdésed van, nyugodtan dobj egy mailt vagy írj rám a Facebook oldalon és igyekszem segíteni.

Többen kérdeztétek az IOTA-t, úgyhogy vegyük végig az IOTA beszerzését.

Első állomás tehát a coinmarketcap, rákattintok az IOTA nevére és megnézem az adatlapját:

iota coinmarketcap adatlap vásárlás cryptoguru
A grafikon az utóbbi egy hét ármozgásait mutatja

Az adatlapot végignézve több dolog is feltűnik. Egyrészt az, hogy a három napja írt elemzésben eltaláltam, meddig fog visszahúzódni az árfolyam. 😀

A coin megkutatása szempontjából a felső rész a fontosabb,  a hivatalos weboldalt, fórumot és whitepapert – amiben leírják a megoldani kívánt problémát, a megoldásukat és annak működését – mindig megnézem. A weboldalon érdemes a tervezett mérföldköveket és a csapattagokat alaposan áttanulmányozni. Ha egy új vagy kis coin oldalán a csapattagok vagy legalább az alapítók nincsenek bemutatva, nincsen LinkedIN profil linkelve, az egy óriási negatívum.

Óriási segítség lehet még fórumok és főleg a reddit, altcoinról szóló oldalának olvasgatása. A közösség iszonyatosan fontos!

Az IOTA honlapját nézegetve pl. pont nincs egy szó se a fejlesztőkről, így a Google ad segítséget. Ezt találtam a csapatról.

IOTA vásárlása

iota vásárlás coinmarketcap markets tőzsdék cryptoguru
Az IOTA-val kereskedő platformokat és részesedésüket a napi adás-vételből látjuk. Az USD végződés amerikai tőzsdét, míg a KRW dél-koreait jelöl.

A lista alapján a következő lépés az, hogy a listázott tőzsdéknek járok utána. Én személyesen a Binance-t és a Bittrex-et ismerem. Vedd figyelembe, hogy az utóbbi pár napban az óriási érdeklődés miatt az összes tőzsde szenved a belassult tranzakcióktól, így a december elején olvasott felhasználói visszajelzések nem feltétlenül mutatják a teljes igazságot.

A többi tőzsdével kapcsolatban – még a Coinbase házi tőzsdéjével, a GDAX-szel sem – nincsen tapasztalatom, ezekről nem tudok beszélni.

Egy ilyen esetről, mikor az utóbbi hetekben egy ismerősömnek vissza kellett kérnie a pénzét a Coinbase-től, itt olvashatsz.

Altcoin vásárlás pl. a Binance-en

iota binance vásárlás tőzsdék cryptoguru
A saját Binance fiókom felülete.

2018. január elejére elkészült a részletes Binance útmutató, benne regisztrációval, Google Authenticator beállításával, első vásárlással.

A platformon Bitcoinból tudsz altokat venni. Az itt tárolt kriptóidat a FUNDS –> Deposits Withdrawals menüben találod. Nyilván regisztráció után minden 0 lesz. A keresőbe BTC-t írva feljön a Bitcoin fiókod, ahová a DEPOSIT gomb megnyomásával látható címedre tudsz küldeni.

FONTOS! 2017. végén a BTC küldés drága, 10$ fölötti összeg is lehet, így érdemes lehet Litecoint beküldened, és már bent BTC-re váltanod.

Ha megérkeztek a kriptóid a tőzsde felületére, indulhat az altcoin vásárlás (váltás). Rákattintok az EXCHANGE = tőzsde gombra és beírom a jobb oldali, alig látható keresébe, hogy IOTA. Ezzel feljön az IOTA/BTC pár.

iota binance exchange vásárlás kriptopénz tőzsdék cryptoguru
Az IOTA/BTC pár felületén tudok Bitcoint IOTA-ra váltani. Az órás grafikonon egy “gyertya” egy óra alatti ármozgást mutat.

Nézzük a vásárlási felületet a grafikon alatt:

iota binance exchange vásárlás kriptopénz tőzsdék vétel eladás cryptoguru

Ha nem értesz a tőzsdézéshez, de tudod, hogy azonnal altcoint akarsz venni a bitcoinodból, a MARKET (piaci ár) opciót válaszd. Ezzel a nagy áremelkedések közben óvatosan kell bánni, mert nagyon drága lehet, szóval figyeld a fenti grafikont!

Az összeg kiválasztása után a Buy IOTA, és pár pillanattal később remélhetőleg a FUNDS – Deposits Withdrawals felületen lévő tárcádban fogod látni az IOTA-d. Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy a tőzsdéken tárolt kriptopénzek nem a te valódi tulajdonodban vannak egészen addig, míg nem magadnál tárolod őket.

Az IOTA 2017. december eleji brutál árfolyamelkedése miatt a hálózat nagyon be van lassulva, több napos késések is előfordulnak a tőzsdéről való kiküldés (Withdrawal) során, erre készülj fel! FIGYELEM: NEM rendelkezem IOTA-val, ezért nem ástam bele magam a biztonságos küldés-tárolás tudnivalóiba. Járj alaposan ezeknek utána, ha vásárláson gondolkodsz!

Egyéb tőzsdék

Mindenhol hasonlóan működik a folyamat, mint ahogy fent bemutattam. Mielőtt a megtakarításaidat kriptóba teszed, olvass és tájékozódj rengeteget, nehogy pánikolni kezdj, mikor 30-40%-okat esnek az árfolyamok.  A döntéseidért csak te vagy felelős.

Az általam tapasztalati alapon javasolt egyszerű, kiindulási kriptopénz portfólióról itt írtam.

bitcoin portfólió ethereum litecoin kriptopénz vásárlás cryptoguru


Ez NEM befektetési vagy pénzügyi tanácsadás, nem vagyok szakember. A tapasztalataimat osztom meg, mert hasznosak lehetnek számodra. 

A kriptopénz vásárlási tapaszatlataimról itt írtam, olvasd el azt is!
Nagyobb mennyiségek vásárlása után érdemes biztonságba helyezni kriptóidat! Erről bővebben itt írtam.

Facebook és YouTube:
– napi  FACEBOOK, blog és hírek és atom mémek: http://bit.ly/2iGYRQR
– bombasztik kripto videók magyarul: http://bit.ly/2gSrees