1207 andreas antonopoulos bitcoin adomány cryptoguru

A Bitcoin közösség elképesztő ereje – 150 BTC adomány

Andreas Antonopoulos. Az egyik legismertebb Bitcoin evangelista és zseniális előadó a digitális pénzek, blockchain és decentralizáció témakörében. A közösség épp adománydömpinget zúdít rá, miután kiderült, hogy anyagi gondokkal küzdött évekig, miközben ingyen dolgozott a közösségért a bitcoin és a kriptopénzek népszerűsítésével.

A saját kezdeteim

Mint sok más embernek is, az első fontos kriptós lökések egyikét nekem is Andreas Antonopoulos adta.

Először 2013-ban hallottam a bitcoinról, kisebb kutakodás utána nem jutotottam messzire a dologgal, hagytam a francba. Aztán 2016 őszén Dubaiba utaztam egy helyi közműcég innovációs versenyére, ahol az egyik vetélytárs egy blockchain megoldások fejlesztésével foglalkozó amerikai cég volt. Azt, hogy mivel foglalkoztak, a kutya nem értette, de rengeteg embert érdekelt, hogy mit tehet értük a blockchain.

Ennél a cégnél dolgozott egy John nevű, amúgy elég fura tag, akivel eldumáltam erről az egészről, és kérdeztem, hogy hogyan érdemes belevágni. Mondta, hogy hát úgy, hogy szedd le az AppStoreból a Jaxx-et. Leszedtem, majd John küldött 0.1 Ethereumot, ami akkor kevesebbet ért, mint egy dollár.

Az ő telefonján 3000 darab Ethereum volt, a cégük pedig, mint később megértettem, Ethereumra fejleszt dAppokat. Mikor hazaértem, elkezdtem komolyabban olvasgatni a témáról és próbálgattam különböző vásárlási lehetőségeket is, de az igazat megvallva kicsit leült bennem a dolog.

Aztán pár hétre rá szembe jött ez a videó Andreas-szal és egyszerre összeállt a fejemben, mi ez az egész kriptopénzesdi. Nem lövöm le a poént, nézz bele, aztán beszéljük meg a bejegyzés vagy a Facebook poszt alatt:

A kapott 0.1 Ethereumhoz való hozzáférésemet egyébként véletlenül letöröltem a Jaxx-el együtt arról a telefonról.

Mivel akkor még semmit nem tudtam a kötelező biztonsági fogásokról, konkrétan azt a most tizenhuszonezer forintot kib*tam a kukába. Valahol még mindig ott csücsül a drágám a blokkláncon.

Soha nem látott mennyiségű bitcoin adomány

Egy ártatlannak tűnő twitter üzenetváltásból indult, majd az ellentmondásos – lehetne rohadt ellenszenvest is mondani – Roger Ver, a Bitcoin Cash atyja locsolt rá olajat, amikor látszólag nyilvánosan lesajnálta a köztiszteletnek örvendő Andreas Antonopoulost, hogy nem bitcoin milliomos, pedig évek óta a bitcoinról beszél.

Andreas válasza és élete utóbbi 5 évének tanulságos története a redditen itt olvasható. Ha ismerted őt korábban, érdemes elolvasni.

Mikor ma először néztem az adomány címét, 50 BTC volt rajta, mikor elkezdtem írni a cikket 107, mostanra pedig 150. Mostani áron ez több, mint félmilliárd Ft.  Az adományok nagy többsége 0.1 és 0.0001 közötti, de előfordulnak egészen nagyok is:

1207 andreas antonopoulos bitcoin adomány cryptoguru 2
megnézheted az adományokat a képre kattintva

Elképesztő támogatás, amit esküszöm megérdemel ez az ember. Ha ő nem lenne, nagyon sokan először (vagy másodszor :D) elmentünk volna egy, a világot felforgató technológia mellett.

Fantasztikus sztori, esküszöm már ujjongtam, mkor megláttam a reakcióit az első menetre Twitteren (12.06-ról és 12.07. reggelről) aztán mikor megnéztem a címét és láttam a 150 BTC-t rajta.

Andreas felületei

Ha jót akarsz magadnak, kövesd be a YouTube csatornáját itt: https://www.youtube.com/user/aantonop . Semmi bullshit, csak kőkeményen bele az alapokba, technológiába, sokszor pénz-bankok-központi bankok ideológiába is.  Néhány videó után látni fogod, miért hajlandó a Bitcoin közösség boldogan és dalolva közel  2.5 millió dollárt összedobni neki két napon belül.  

A videói alatt rendszeresen megjelennek az érdeklődő kommentek, nem-e véletlenül Ő maga Satoshi Nakamoto, a BTC megalkotója. 😀 Ezt nyilván folyamatosan cáfolja, de van itt még valami:

Bitcoin és kriptopénzek témában alapműnek számítanak könyvei is. Ezeket itt találod, Kindlere már egész tűrhető áron hozzájuk lehet jutni: https://www.amazon.com/Andreas-M.-Antonopoulos/e/B00MVAG8Z8

Ha bővebben olvasnál Andreas Antonopoulos munkásságáról, dobj egy kommentet vagy üzenetet Facebookon, és bővítem a cikket egy életrajzi résszel.

via GIPHY


Ez NEM befektetési vagy pénzügyi tanácsadás, nem vagyok szakember. A tapasztalataimat osztom meg, mert hasznosak lehetnek számodra. A döntéseidért csak te vagy felelős!

A kriptopénz vásárlási tapaszatlataimról itt írtam, olvasd el azt is!
Altcoinok megkutatása és vásárlása az IOTA példáján keresztül itt.

Kriptopénzek egymásra váltására a Binance tőzsdét ajánlom. A Binance használata bejegyzésben írtam a regisztráció menetéről és a használatáról.

Facebook és YouTube, like-olj, íratkozz fel és beszélgessünk:
– napi kriptopénz blog és hírek: http://bit.ly/2iGYRQR
– bombasztik kripto videók magyarul: http://bit.ly/2gSrees