1207 wall street bitcoin futures bitcoin határidős ügylet cryptoguru 2

Jönnek a nagyhalak – Bitcoin határidős ügyletek dec. 11-től

Eltartott egy darabig, de a nehézfiúk is megérezték a vérszagot: indulnak a bitcoin alapú hagyományos befektetési termékek. A bitcoin határidős ügyletek lejártakor nem bitcoint fognak kapni a befektetők, hanem az aktuális árfolyamnak megfelelő dollárt.

Határidős ügyletek = Futures trading. Bővebben a Wikipedián.

Az előzmények

A kriptopénzek piacát a Wall Street és általában az intézményi befektetők sokáig elkerülték. Ennek oka szerintem egyrészt az, hogy még a befektetési alapok emberei sem értették, hogy mi ez, másrészt annyira volatilis volt a piac, hogy a saját hírnevük védelmében nem merték kockáztatni a befektetőik pénzét.

De aztán fordult a kocka. Az ügyfelek idén először elkezdtek a bitcoin felől érdeklődni. Aztán már nem csak érdeklődtek, de számon is kértek.

Így az első hírek a CME Group (Chicago Mercantile Exchange & Chicago Board of Trade) határidős ügyletek indulásáról a negyedik negyedévben, olyan nagy dolognak számítottak, hogy a BTC árfolyama 7000 környékére száguldott miatta (többek közt).

Aztán néhány hete kiderült, hogy a világ legnagyobb opciós tőzsdéje a CBOE (Chicago Board of Options Exchange) beelőzött, és már december 11-én elkezdik a kereskedést.

1207 bitcoin határidős ügyletek cryptoguru
Eredetileg a termény és alapanyagárak árfolyammozgásainak kiküszöbölésére találták ki ezt a befektetési terméket

A bitcoin határidős ügyeletek működése

JAVÍTÁS: Kitöröltem a korábban itt szereplő részletezést, mert pontatlan volt. Viszont nagyon nincs idő beleásnom magam a határidős ügyletek működésébe, és egyelőre nem is igazán érdekelnek. Ennél sokkal jobban érdekel, hogy

Hogyan hathatnak az árra

Innentől minden piaci szereplő beszállhat a játékba. A szabályozott tőzsdék megjelenésével nincs több rinya, hogy ilyen meg olyan a kriptopénzek piaca. Mivel az elszámolás dollárban fog történni, nem bitcoinban, vásárlói és eladási nyomást csak közvetetten fognak okozni.

Két menetrend következhet közvetlenül 11-én vagy inkbb 18-án, mikor már mindkettő operál:

  1. Őrült brutál hegymenet, optimizmus, hisztéria
  2. Addigra elérhetjük a 20 000-et is, ami már nagyon kiált egy legalább 40%-os konszolidációért. Ha pont akkora indulnak meg a shortok a határidős piacon, akkor a nagyoknak érdekében áll még lejjebb tolni az árfolyamot. (Hogy aztán jól bevásároljanak lenn, és induljon fordítva a buli)

De! Ez a két tőzsde csak a kezdet, jövőre indul a Wall Streeten, indul Japánban. Aztán a világ szépen lassan ráeszmél, hogy mi történik és jön a kriptopénzek kora.

Személyes vélemény

20k-ig, muszáj, hogy legyen egy nagy zuhanás. Hosszú távon nyilván felfelé várom a menetet a csillagos égig.  Elképzelésem sincs azonban, hogy mi lesz a következő napokban, annyira kaotikus ez a piac.

Mi a te véleményed? Beszéljük meg a Facebook poszt alatt, vagy dobj egy mailt!


Ez NEM befektetési vagy pénzügyi tanácsadás, nem vagyok szakember. A tapasztalataimat osztom meg, mert hasznosak lehetnek számodra.

A kriptopénz vásárlási tapaszatlataimról itt írtam, olvasd el azt is!
Biztonságról és a nagyon fontos tárolásról bővebben itt olvashatsz.
Saját tapasztalataimról a kezdő portfólióval kapcsolatban pedig itt.

Facebook és YouTube, like-olj, íratkozz fel és beszélgessünk:
– napi kriptopénz blog és hírek: http://bit.ly/2iGYRQR
– bombasztik kripto videók magyarul: http://bit.ly/2gSrees

Ha hasznos volt a tartalom, ezeken a címeken tudsz támogatni (pandaóvodát nyitok az összegyűlt összegből):
BTC: 1Phnc88kmyiNoHNzL1GA7vVksmjShNa6M7
ETH: 0xa2F29d64b251dDDa32e4cB0131dB2988a280F593
LTC: LQh85ShVDG3cMwpdz2Sek4BwKSStPPSxko