1206 iota einsteinium monacoin cryptoguru

IOTA, Einsteinium, MonaCoin. Az árrobbanások kihasználásáról

A Bitcon árfolyama ma áttörte a 13 000 dolláros szintet. A BTC emelkedése közben gyakran az altokból kifelé áramlik a pénz, hogy táplálja a mentet. Aztán van, hogy egy-egy alt jobb rövidtávú befektetés:  24 óra alatt 100+% növekedést ért el például az IOTA, az EINSTEINIUM és a MONACOIN.

Megnézzük mit tudnak ezek az altok, miért emelkedtek ekkorát, és most, hogy én például teljesen lemaradtam a mostani menetről, hogy tervezek mégis előnyt kovácsolni a robbanásukból.

IOTA

1206 iota banner cryptoguru

Tulajdonságok, amik miatt mostanra (a spekuláción kívül persze) a 4. kriptopénz lett:

 1. Az Internet of Things – az interneten egymással is kommunikáló háztartási és egyéb berendezések fizetőeszközének szánják a coinokat
 2. Nem blockchaint használ, hanem Tangle-t (a szó összegabalyodást jelent)
 3. Gyors – bár a mostani emelkedésnél tizenórás várakozásokat láttunk
 4. Ingyenes – nincs tranzakciós költség – bányászat helyett a felhasználók validálják a tranzakciókat, így azoknak nincs költsége
 5. Kvantumszámítás-biztos – nem kell előre parálnunk a kvantumszámítógépek fejlődése miatt, mint a Bitcoinnál

A coinmarketcapen és a tőzsdéken az ár nem 1 db IOTA árát mutatja, hanem 1 000 000 darabét.

Érdekesség, hogy a tervek szerint az IOTA lehetővé teszi, hogy berendezéseink vegyenek dolgokat. Para level 1000?  Bővebben a hivatalos oldalukon (fenti képre katt) érdemes nézelődni.

Einsteinium

1206 einsteinium grafikon vásárlás cryptoguru

Tulajdonságok, amik miatt (a brutál spekuláción kívül persze) az utóbbi 4 napban 200%-ot emelkedett az árfolyam

 1. EMC2 a tickerje, ami zseniális
 2. A projekt célja tudományos kutatások finanszírozása az EMC2 tokennel
 3. Közösségi finanszírozási lehetőség
 4. Bányászható, összesen 299 millió coin lesz
 5. 3 nap múlva egy hard fork keretében a forgalomban lévő coinok 25%-át “elégetik”. Ennyivel fog ekkor biztosan többet érni a tartott Einsteinium. A bitcoin hard forkoknál is látott ingyen pénz miatt megy most ekkorát az árfolyam.

Hosszú távon rengeteg tervük van,  érdemes lecsekkolni. Az Einsteineum a mostani menettel a 29. legnagyobb kriptopénz.

Monacoin

1206 monacoin banner cryptoguru

Tulajdonságok, amik miatt (a brutál spekuláción kívül persze) mostanra a 18. legnagyobb kriptopénz és az utóbbi 3 hétben 500%-ot nőtt az árfolyam:

 1. Japán első kriptopénze és lehet vele mindenféle cuki szir-szarért fizetni online
 2. A Litecoinról való leválás (fork) során indult útjára 2013. végén
 3. Sokáig főleg japánok adták-vették
 4. Az utóbbi napokban néhány újabb japán kriptotőzsdén kezdtek vele kereskedni, aztán az áremelkedés miatt
 5. Felkapták Bittrexen és elszállt az árfolyam 20$ fölé

Nem igazán értem, hogy miért jobb a Mona, mint a Litecoin. A mostani nagy emelkedés után jöhet egy 40%-os visszahúzódás. Tudsz valamit, ami nekem elkerülte a figyelmem? Írd meg Facebookon vagy üzenetben!

Ugorjak ilyenkor az emelkedésbe vagy várjak?

1206 iota grafikon bitcoin cryptoguru
IOTA 4 órás grafikon. Forrás: tradingview

A kriptopénzek piacának jelenleg az a nagy előnye, hogy az értelmes, nagy közösség által támogatott, valódi problémára választ adó projektek coinjai hiába zuhannak meg, előbb vagy utóbb elérik a korábbi csúcsukat, aztán egy erőgyűjtés után indulnak tovább a Hold felé. Erről írtam a Litecoinnal kapcsolatban korábban.

Tehát például az IOTA esetében, ha belevettem volna 5$-on, valószínűleg nem történt volna katasztrófa, hiszen előbb-utóbb magasabbra jut az árfolyam, ugye? Persze, csakhogy a tapasztalatom az, hogy egy-egy ilyen függőleges felfutás esetén az mini-lufi kidurranása után az árfolyam visszacsorog az utolsó kitörési pont közelébe, ahol jóval többet kap az ember ugyanannyiért.

FRISSÍTÉS: az IOTA árfolyama egy nappal később visszaérkezett a fent jósolt pont közelébe:

1207 iota grafikon cryptoguru
IOTA grafikon 12.07 reggel 8:00 körül

De mi van akkor, ha nem jön lejjebb?

Ugyan ez a rikább eset, de elképzelhető, hogy nem tér vissza, csak platót épít az árfolyam, majd megy tovább. Szívás. Ebben az esetben a korábbi csúcs közelében veszek bele, valószínűsítve, hogy innen már felfelé megyünk.

Az Ethereum 2017. március eleji első kitörése és a júniusi csúcs között 20-szoros (!) növekedés történt, amely során egyetlen komolyabb, több napos visszahúzódás volt csak. Ekkor, például 50 környékén már iszonyat drágának tűnt, pedig után még 6x emelkedés következett.

Hasznos segítség lehet abban, hogy rövid távon mennyit mehet egy-egy coin, ha megnézzük a kapitalizációját:

1206 iota grafikon bitcoin ethereum bitcoin cash cryptoguru

Ahhoz, hogy egységnyi IOTA 10$-t érjen, meg kell előznie az ellentmondásos Bitcoin Cash-t. Lehetséges? Teljes mértékben. Jön még lejjebb a csúcs után? Nem tudom, nagyon erős volt a hype az utóbbi napokban.

Ráadásul pont a pár nappal ezelőtti (de régen volt már :D) Bitcoin zuhanáskor figyeltem meg, hogy az IOTA nem zuhant a BTC-vel együtt, ami a portfólió diverzifikálása szempontjából nagyon hasznos állapot.

Vásárlás

A Facebook poszt alatt jeleztétek, hogy ugyan legye már szó a vásárlási lehetőségekről. Teljesen jogos! Nagyon fontos, hogy vásárlás előtt több forrásból is tájékozódj, mivel én nem adhatok de nem is tudok befektetési tanácsot adni.

Az altcoinok megkutatására a legegyszerűbb módszer a coinmarketcap.com, ahol a keresőbe írva vagy lefelé görgetve megtalálod a keresett altot, rákattintasz a nevére és rommá tudod elemezni az adatlapját.

1207 iota coinmarketcap vásárlási helyek
A Markets fül alatt találod azokat a helyeket, ahol venni tudsz. Nekem csak Binance-szel van tapasztalatom, náluk viszont eddig nem ütköztem problémába. Binancen például csak BTC-ből lehetséges a vásárlás!

A linkeken megtalálod az anyagaikat és a hivatalos honlap linkjét is. Ez a módszer biztonságosabb, mint a Google keresés, mert itt nem tudsz kamu weboldalakba futni!

Ha van kriptós ismerősöd, aki hasznosnak találná ezt az infót, oszd tovább a bejegyzést a megosztás gombokkal! 


Ez NEM befektetési, adózási vagy pénzügyi tanácsadás, nem vagyok szakember. A tapasztalataimat osztom meg, mert hasznosak lehetnek számodra. A döntéseidért csak te vagy felelős! 

A kriptopénz vásárlási tapaszatlataimról itt írtam, olvasd el azt a bejegyzést is!
Altcoinok megkutatása és vásárlása az IOTA példáján keresztül az Altcoin vásárlás bejegyzésben.
Ha hosszú távra tervezel, az egyik legfontosabb a Kriptopénz tárolás kérdése.

Kriptók egymásra váltására a Binance tőzsdét ajánlom. A Binance használata bejegyzésben írtam a regisztráció menetéről és a használatáról.

Facebook és YouTube:
– napi  FACEBOOK, blog és hírek és atom mémek: http://bit.ly/2iGYRQR
– bombasztik kripto videók magyarul: http://bit.ly/2gSrees