1129 bitcoin vásárlás árfolyam kriptopénzek ethereum litecoin iota cryptoguru 2

Mi jön a 10.000 után? Bitcoin árfolyam forgatókönyvek

A bitcoin árfolyam tegnap elérte a 10.000 USD-t, az egész kriptóvilág örömujjongása mellett. Aztán ma reggelre már majdnem 11.000-nél járunk és látszólag nem hogy zuhanás nincs, hanem egyre gyorsul a növekedés. Mi folyik itt? Jó vége lesz ennek?

Vásárlásról itt, arról pedig, hogy mikor és mit jó venni, itt írtam.

Várt forgatókönyvek 10.000 elérése előtt

9600-on, ami 3 napja nagyon soknak tűnt, a következőket írtam:

“Az Wall Streat aktivizálódása és a CME group – a világ legnagyobb opciós és határidős ügylet tőzsdéjének –bitcoin befektetési terméke által okozott “szökőár” rengeteg új vásárlót vonz a kriptopénzek világába.

Emellett két dolog is történt a héten az USÁban (…): Bitcoinnal foglalkozó epizód a Big Bang Theory sorozatban (10+ millió néző) és a Hálaadás nemzeti ünnep. (…) Hálaadásra összegyűlt családok ünnepi asztalainál előkerülhetett a bitcoin téma és az utóbb egy év pofátlan növekedése.”

1129 big bang theory bitcoin árfolyam
A srácok bányásztak régen bitcoint, aztán most a nagy emelkedéskor eszükbe jutott → bonyodalom

A 10.000 elérésével egyébként a legtöbben Karácsony környékére számoltak, ami után egy derakas zuhanás következett volna 6000-6500$-ra.

Ehelyett az történt, hogy az árfolyam az összes tőzsdén tökölt egy sort 10.000 környékén, hogy az Eladási megbízások kifussanak. Ez zajlott egész tegnap, majd éjjel ahelyett, hogy zuhanni kezdett volna, elindult szépen felfelé.

14 napja, kettő hete voltunk 5500-on.

Lehetséges forgatókönyvek most, hogy éppen 11500-at* ostromoljuk

*A cikk elkezdésekor még 11000 sem volt meg

Forgatókönyv#1  → 11 000 a teteje, jön a kötelező 35-40% korrekció

5500-ról az első nagy emelkedés során 8300-ig mentünk. A 2800$-os emelkedés után kicsit csökkenve zászlót épített az árfolyam (erőt gyűjtöttek a vásárlók), majd újabb kitörés következett. Ilyenkor általában az első emelkedésnek megfelelő újabb menet következik, így a 11.000 pont stimmel.

Ha elegen akarnak profitot realizálni vagy altokba rakják át a profitot, fordulás jöhet és leköszönhetünk akár 7000 alá is.

1129 bitcoin árfolyam cryptoguru
10984 az új csúcs 11.29-én

Forgatókönyv#2 → 13-14 000  a teteje, aztán kötelező korrekció

2017-ben a bitcoin árfolyam 3 bezuhanása után az új csúcs két és félszeres áremelkedés után állt be. A két héttel ezelőtti volt a 4. zuhanás. Az eddigi trend szerint tehát a zuhanás előtti új csúcs 5500*2.5= 13 750. Szeretünk kerek számokig menni, szóval ha ez az opció valósul meg, vagy 13 vagy 14k lesz az új csúcs.

Innen egészen 8000-8500 környékére zuhanhatunk, majd megyünk vissza a csillagok közé.

Forgatókönyv#3 →  20 000+ a teteje, majd 40-60 vagy akár 80% brutál korrekció

A napokban nagyon sokat olvastam a mostani, még bitcoinhoz képest is gyors emelkedés okairól különféle oldalakon. Sokan írtak ennek az egésznek a pszichológiai okairól is.

Méghozzá arról, mi történhet, ha azok, akik 10 000-nél felkapták a fejüket, meglátják, hogy pár nappal később már 12-13-14000 $ a bitcoin árfolyam. Az történhet, hogy a hisztéria miatt elkezdődik egy eddig soha nem látott vásárlási hullám, ami robbanásszerűen, az altcoinoknál látott mértékben (lásd Cardano +200% két nap alatt) megtolja a BTC árát:

 

1129 bitcoin árfolyam parabola cryptoguru
forrás: parabolictrav twitter

Ebben az esetben a fordulá előtt a 20-25 000 USD is meglehet. Igen, ebben a hónapban. Érdemes a képre kattintva ennek a tőzsdeguru/befektető komának a twitterjét átbogarászni, praktikus tanácsai vannak egy fent említett eufória esetére.

A hisztéria közben, még felfelé úton, szépen lassan elkezdik a korábbi vásárlók azt érezni, hogy ideje eladni. Egy ideig még lesz elég vevő, majd bezuhan az árfolyam, mint egy betongolyó.

Van rá lehetőség, hogy nem zuhan be?

Mióta tőzsde létezik, olyan még nem volt, hogy valami csak felfelé ment. Elgondolkodtatóként egy képpel zárnám a mai elemzést. A Bitcoin és a kriptopénzek esete azért lehet más, mert nem klasszikus befektetési termékekről beszélünk, hanem egy teljesen új technológiáról, ami megváltoztatja a világot. A BTC pedig egyre inkább átveszi az arany helyét.

Ráadásul 2014-ben már volt egy 80%-os bitcoin árfolyam összeomlás, személy szerint valószínűtlennek tartom, hogy újra megtörténjen.

Szerinted melyik szakaszban vagyunk? Beszéljünk róla Facebookon, vagy dobj egy üzenetet a Főoldal alján!market cycles bitcoin cryptoguru

Ha ismerősöd hasznosnak találná a bejegyzést, oszd tovább a megosztás gombokkal!


Ez nem befektetési vagy pénzügyi tanácsadás, nem vagyok szakember. A tapasztalataimat osztom meg, mert hasznosak lehetnek számodra. A döntéseidért csak te vagy felelős.

A Bitpanda regisztrációhoz katt ide!

A kriptopénz vásárlási tapaszatlataimról itt írtam, olvasd el azt is!
Nagyobb mennyiségek vásárlása után érdemes biztonságba helyezni kriptóidat! Erről bővebben itt írtam.

Facebook és YouTube:
– napi kriptopénz blog és hírek: http://bit.ly/2iGYRQR
– bombasztik kripto videók magyarul: http://bit.ly/2gSrees