1126 bitcoin árfolyam 9600 cryptoguru

Bitcoin árfolyam 9600 $ – Mi a franc van itt?! Altcoin robbanás

Csupán 6 nappal ezelőtt törtünk át 8000 fölé. Akkor azt írtam, pár napos oldalazás jöhet, mielőtt elmozdulunk a sávból. Sikerült eltaláni a dolgot, majd 4 nap után olyan erőteljes kitörés indult felfelé, hogy ma a bitcoin árfolyam 9600 dollár közelében mozog.

Elképesztő hegymenet. Rettegve várom, hogy mikor borulunk a szakadékba 😀

A mostani erősödés okai

Az Wall Streat aktivizálódása és a CME group – a világ legnagyobb opciós és határidős ügylet tőzsdéjének – bitcoin befektetési terméke által okozott “szökőár” rengeteg új vásárlót vonz a kriptopénzek világába.

Emellett két dolog is történt a héten az USÁban, ami ilyen brutál vásárlói nyomást eredményezhetett: bitcoinnal foglalkozó epizód a Big Bang Theory sorozatban (10+ millió néző) és a Hálaadás nemzeti ünnep. Szakértők szerint a Hálaadásra összegyűlt családok ünnepi asztalainál előkerült a bitcoin téma és az utóbb egy év pofátlan növekedése.

Egy hónapja írtam róla, hogy a Coinbase 24 óra alatt 100k új ügyfelet regisztrált. Azóta 2, azaz kettő millióval nőtt a vásárlóik száma. Ezen tényezők együttesen → Bitcoin árfolyam 9600 $.

Ethereum kitörés

1126 ethereum grafikon bitcoin árfolyam 9600 cryptoguru

Az Ethereum az április-májusi tízszeres (!) emelkedés után szép nagy szűkülő háromszöget épített a napos grafikonon.

A nagy kitörés csak idő kérdése volt, és megmondom őszintén, engem nem lepett volna meg, ha lefelé indul el és meg sem áll 120-ig. Helyette november 12-én elhagyta a kényelmes 300-as szintet és 60% emelkedés után megérkezett a 460-490 közötti sávba.

Az árrobbanás oka szerintem színtiszta spekuláció. Semmi olyan bejelentés vagy újítás nem történt, ami az előző hetekben ne lett volna már meg. Ez viszont nem jelenti azt, hogy nem mehet még feljebb az árfolyam. A most épülő zászló a napos grafikonon egy újabb emelkedést hozhat, akár 600$-ig.

és az altcoinok támadása

Az utóbbi napokban a bitcoin száguldásával párhuzamosan az altocoinok is komoly emelkedést mutattak. Általában egy-egy komolyan emelkedés a top3-ban az altok gyengülésével jár, hiszen a pénz kriptoföldén szeret oda-vissza ugrálni a pillanatnyilag gyorsabban robogó vonatok között.

A tegnapi napon a teljes Top10 (na jó a BCH kivételével) vastag zöldben volt, legtöbbjük a mindenkori legmagasabb árfolyamuk közelében tartózkodik azóta is. A Litecoin szintén közel 50%-ot erősödött az utóbbi két hétben.  A legdurvább az egészben az, hogy ezek a top5-ben lévő, sokmilliárd dolláros kapitalizációval rendelkező kriptopénzek.

Bitcoin és kriptopénzek vásárlása

Soha ne tegyél több pénzt kriptovalutákba, mint amit szívroham nélkül el tudsz veszteni! Írtam egy segédletet arról, hogy én milyen platformokat javaslok bitcoin és egyéb kriptopénzek vásárlására. Ha bankkártyával vásárolnál (ami a legegyszerűbb) szükséged lesz 3D Secure szolgáltatásra az online fizetéshez. Katt ide, és nézd meg miket javaslok!

Az, hogy ma a bitcoin árfolyam 9600 $, nem jelenti azt, hogy holnapután nem zuhanhat 6000-re! Ha ez megtörténik, pánikra semmi ok. Ez teljesen normális.

via GIPHY


Ez nem befektetési vagy pénzügyi tanácsadás, nem vagyok szakember. A tapasztalataimat osztom meg, mert hasznosak lehetnek számodra. 

Facebook és YouTube:
– napi kriptopénz blog és hírek: http://bit.ly/2iGYRQR
– bombasztik kripto videók magyarul: http://bit.ly/2gSrees