1124 bitcoin árfolyam előrejelzések

Bitcoin árfolyam előrejelzések: 14.000$?100k? 400k?

A bitcoin árfolyam az utóbbi egy évben több, mint 10-szeresére emelkedett. Az árfolyam robbanása és a hagyományos befektetési termékek bitcoin változatainak megjelenése olyanoknak is felkeltik az érdeklődését, akik korábban elutasítóak voltak, vagy legalább is ignorálták a témát.

Arról, hogy szerintem lekésted-e már a bitcoin vonatot, itt írtam. Változatlanul áll a véleményem, hogy nem. A bitcoin árának emelkedése a kriptopénzek piacába vezetett bizalmat is mutatja és húzza felfelé az összes többi kriptót is. A bitcoin árfolyam előrejelzése így valójában a teljes piac alakulásának előrejelzését jelenti.

A brutál áremelkedés okai

Az emelkedés egyik fő oka szerintem az, amiről ez a cikk is szól, a jövőbeli árfolyamba vetett hit. Klasszikus spekuláció.

A másik fő ok magában a bitcoinban és tulajdonságaiban keresendő. Arról, hogy mi a bitcoin és mi adja az értékét, itt írtam bővebben, érdemes elolvasni.

A Coinbase nevű amerikai kriptó vásárló-eladó oldal az utóbbi egy hónap alatt 2 millióval, 13+ millióra növelte ügyfeleinek a számát. Voltak olyan napok, mikor akár napi 100.000 új ember is elkezdi kriptós pályafutását. A folyamatos új árfolyamcsúcsok tömegeket vonzanak be. Ha te is egy ilyen csúcs közelében érkeztél, készülj fel arra, lesznek sötét napok is, óriási zuhanásokkal.

Bitcoin árfolyam előrejelzések

bitcoin árfolyam cryptoguru 1
nagyon büszke vagyok erre a képre, grafikusnak kellett volna mennem

Összegyűjtöttem csak az utóbbi néhány hétből a Cointelegraph, egy kripto hírekkel foglalkozó oldal előrejelzéseit a bitcoin árfolyam tekintetében. Mint ahogy ők is, én is csak véleményeket jelenítek meg, nehogy aztán emiatt add el a lakásod. 😀

Nézzük a medvét:

10.000 USD az év végéig

Bitcoin árfolyam forintban: kb. 2.650.000 Ft/db

Mike Novogratz Forbes-listás dollármilliárdos szerint az év végére elérjük a tízezret. A pár nappal ezelőtti cikkben egyébként remek érzékkel találta el az Ethereum kitörését és az új csúcs elérését. Az ethereum árfolyama jelenleg 461$, több hónapnyi oldalazás után.

Frissítés 2018. februárájából: 2017. december végén a BTC árfolyama elérte a 20000$-t amivel jócskán túlszárnyalta a várakozásokat. 

14.000 USD  a következő év elején

Bitcoin árfolyam forintban:  kb. 3.700.000 Ft/db

Egy Ronnie Moas nevű tőzsdeguru a következő években a kriptopiac kapitalizációjának 9-10x-eződését várja. Emelett 2018 elejére szerinte most épp 14.000 dolláros bitcoin árfolyam várható. Az okok között a klasszikus tőzsde szereplők bitcoin termékeinek megjelenését említi.

Annyi turpisság itt azért van, hogy ő a BTC és BCH árát összeadva nézi. Ez alapján már most megvan a 10.000.

100.000 USD csúcs a követekező években

Bitcoin árfolyam forintban: 26.500.000 Ft/db

Max Keiser, a Russia Today Keiser Report műsorának műsorvezetője szerint a bitcoin Isten ajándéka és az ARANY 2.0.  A jövő fizetési opciójaként a DASH-t említi. A Wall Street beszállásával szerinte a 100.000 egyáltalán nem elrugaszkodott jóslat.

400.000 USD elérése a következő években

Bitcoin árfolyam forintban: 106.000.000 Ft/db

Mark Yusko, a Morgan Creek Capital Management (3.7 milliárd doleszt kezelnek) alapítója a 30 évvel ezelőtti internethez hasonlította a bitcoin és a kriptopénzek potenciálját a világ megváltoztatására. 2011 óta fektet a szektorba.

És ezek az előrejelzések csak az utóbbi 1-2 hét termései, egyetlen weboldalon. És azt se felejtsük el, hogy főként olyanoktól jönnek, akik maguk is érdekeltek a növekedésben, ráadásul pár nagyságrenddel több pénzen ülnek a buliban, mint te vagy én.

via GIPHY

A negatív hangok

Azt is tudni kell, hogy legalább ennyiszer temetik is a bitcoint és a kriptopénzeket, mondják átverésnek, piramisjátéknak vagy épp érték nélküli játékpénznek. Ezek a hírek főleg kormányzati és banki, esetleg központi banki oldalról erednek, de a rossz reklám is (még ha kamu is) reklám alapon talán még ezzel is jól járunk.

Hogy az árfolyam két év múlva hol lesz, senki sem tudja. Soha ne tegyél több pénzt kriptovalutákba, mint amit szívroham nélkül el tudsz veszteni! 


Ez NEM befektetési vagy pénzügyi tanácsadás, nem vagyok szakember. A tapasztalataimat osztom meg, mert hasznosak lehetnek számodra. A döntéseidért csak te vagy felelős!

A kriptopénz vásárlási tapaszatlataimról itt írtam, olvasd el azt is!
Altcoinok megkutatása és vásárlása az IOTA példáján keresztül itt.

Kriptopénzek egymásra váltására a Binance tőzsdét ajánlom. A Binance használata bejegyzésben írtam a regisztráció menetéről és a használatáról.

Facebook és YouTube:
– napi  FACEBOOK, blog és hírek és atom mémek: http://bit.ly/2iGYRQR
– bombasztik kripto videók magyarul: http://bit.ly/2gSrees