1123 marokkó bitcoin cryptoguru

Marokkó most épp betiltja a kriptopénzeket

A Daily Mail mai cikke szerint Marokkó most épp betiltja a kriptopénz tranzakciókat. A hivatkozási alap a szokásos: a szabályozás hiánya miatt szerintük veszélyben vannak az állampolgárok javai. Na persze.

Marokkó álláspontja

A hivatalos sajtónyilatkozat szerint (pdf, franciául), a virtuális pénzek küldése és fogadása mostantól bírsággal sújtható.  Legjobb az időzítés, hiszen kb. egy hete volt hír, hogy Marokkóban néhány komolyabb cég  elkezdi elfogadni a bitcoint a szolgáltatásaiért cserébe.

Az egyik ilyen cég, az MTDS internetszolgáltató vezetője nyilatkozta: “Oké gyerekek, nyilván megfelelünk a szabályozásnak és visszavonjuk a bitcoinos bulit. Ja, de egyébként mégis ezt hogyan tervezitek betartatni?” Elképzelhető, hogy nem pont ezeket a szavakat használta, de a lényeg ez. Hogyan. Fogják. Betartatni?

Marokkóban kötelező a nemzetközi tranzakciókat a jóváhagyott közvetítők végezhetik, csak olyan valutában, amit a Jegybank jóváhagyott.

Szabályozás szerte a világban

Nagyjából véletlenszerű, hol mi van. Ukrajnában most tervezik adómentessé tenni a kriptopénzekből származó bevélteleket. Az oroszok először nemzeti rubel kriptót akarnak fejleszteni, majd az egyik jegybanki fejes lenyilatkozza, hogy esélytelen, hogy valaha is legális legyen a bitcoin.

Magyarországon a NAV és a NGM hónapok óta egyeztet a témában. Kínában bezárták a kriptótőzsdéket, aztán pedig most lehet, hogy az állam maga újranyitja őket.

Izgalmas idők ezek, én mondom.


Ez nem befektetési vagy pénzügyi tanácsadás, nem vagyok szakember. A tapasztalataimat osztom meg, mert hasznosak lehetnek számodra. 

Facebook és YouTube:
– napi kriptopénz blog és hírek: http://bit.ly/2iGYRQR
– bombasztik kripto videók magyarul: http://bit.ly/2gSrees