NEO neo vásárlás bitcoin ethereum ripple litecoin cardano kriptopénz vásárlás cryptoguru

NEO árfolyam +60%, Kriptotőzsde és ICO platfom jön?

A Neo árfolyam végre robbant. A kínai ethereumként is nevezett Neo egy decentralizált appok (dApp) és okos szerződések (smart contract) létrehozására használt platform. Funkciói és piaca miatt az Ethereum vetélytársa lehet.

A NEO árfolyam tündöklése…

A néhai AntShares 2017. júliusi redizájnja óta létezik a Neo (NEO) mostani formájában. Én is nézegettem még Antshares korában, de annyira nevetségesen béna volt a honlap és az egész körítés, hogy hiába volt már akkor is érdekes a projekt, nem tudtam bízni benne.

Ez két dolog miatt is hiba volt:

  • éltem fél évet Kínában, és tudom, hogy náluk teljesen mások a vizuálisan vonzó, megszokott dolgok mint nálunk. Rengeteget szenvedtem kinn az irodában a grafikus csaj munkatársammal, mert képtelen volt egy szimmetrikus, az én európai szemnek nem zavaró dizájnt összerakni. A szar dizájn Kínában nem jelent kötelezően szar terméket.
  • májusban az AntShares 1 USD körül mozgott, ma 1db NEO 40+ USD. Lemaradtam, mert a saját tapasztalataimat nem vettem elő egy másik területen.
1118 neo da hongfei cryptoguru
Nekünk bal oldalon Da Hongfei, szimpatikus koma

A redizájn után egy hónap alatt 6-ról 50$ környékére száguldott az árfolyam, amihez nem csak a hype, de az alapító Da Hongfei nyilvános szereplései, a platform átláthatósága, értékajánlata és az incentivizált felhalmozás is hozzájárult.

Nyilván most az érdekel, hogy miért éri meg tartani, azon kívül, hogy emelkedik az árfolyam hosszú távon. Hát azért, mert a Neon Wallet nem csak tárolásra jó.

Az itt tárolt NEO-nk után (mennyiség függvényében) folyamatosan csordogáló GAS jár,

amit aztán arra váltunk, amire akarunk, akár több NEO-ra is. Amiből aztán több GAS jön. Amit aztán…

A GAS a blokkláncon futó okos szerződések készítéséhez és hatályba léptetéséhez kell. A lényeg az, hogy amíg a blokklánc működik, GAS-ra szükség van. A GAS magában is egy adható-vehető kriptopénz, 2017.november 18-án a 28. legnagyobb kapitalizációjú.

…és tökölése

Aztán a nagy felfutás után elmúlt a hype, nem voltak nagy bejelentések és hírek, aztán pedig jött a kínai ICO betiltás, a tőzsdék bezárása, majd pedig ez:

btc vs altcoin cryptoguru

A november közepére várt hard fork miatti betárazás során rengetegen vitték át a pénzüket az altokból bitcoinba az ingyen pénz reményében. Közben a főhősünk klasszikus szűkülő háromszöget épített a napos grafikonon. 27$ környékén már én is bele mertem venni. És milyen jól tettem.

Eljutottunk a lefújt hard forkig, majd elkezdtek csöpögni a hírek újranyíló kínai exchangekről, ICO-k újbóli, de szabályozott engedélyezéséről és BUMM, így lett a Chocapic:

+60% emelkedés 24 óra alatt

A twitteren és redditen felröppent hírek arra engednek következtetni, hogy Kínában decentralizált tőzsde indul NEX néven. A tőzsdén a várakozások szerint nem BTC, hanem Neo lesz az alap valuta, tehát minden más kriptót ebből és ebbe lehet majd váltani. Ez már magában óriási dolog lenne, de ez még nem minden.

A Neo Council nevű szervezet olyan kínai törvények szerint működő keretrendszert dolgozott ki, amely lehetővé teszi az ICO-k újraindulását, csak éppen a Neo platformon. Ahogyan az Ethereum brutális idei növekedését is részben az ICO-k okozták, ugyanígy lehet ez a kínai trónkövetelő esetében is.

A tiltás előtt Kína volt a legnagyobb kripto piac. Ha a helyi vásárlók tudnak újra legálisan kereskedni otthon, meg fogják tenni. És ehhez a mostani szóbeszéd szerint Neo-t fognak használni. A most taglalt két tényező bebizonyosodása esetén újabb árrobbanásra számítok. Ámmmen testvéreim az úrban.

neo gas cryptoguru

Vásárlás

2018. első napjaiban azt javaslom, hogy NEO-t a Binance tőzsdén vegyél LTC beküldésével. A beutalt LTC-det a felületen Bitcoinra váltod, ebből fogsz tudni NEO-t venni. Körülményesnek hangzik, de ez a legolcsóbb megoldás.

Megvásárolt NEO-idat megfelelően tárolva folyamatos GAS “jutalék” jár neked. Ehhez telepítened kell a NEON Walletet, és be kell küldened a tőzsdéről a tárca Receive mezőjében kiírt címre.

Nagyon fontos, hogy a NEON csak egész NEO-t fogad. Ha pl. 1.5 db NEO-t vettél, figyelj arra, hogy csak 1-et (plusz a tőzsdei kiküldés díját) küldj, különben a töredék el fog veszni!

Ha van kriptós ismerősöd, aki hasznosnak találná ezt az infót, oszd tovább a bejegyzést a megosztás gombokkal! 


Ez NEM befektetési, adózási vagy pénzügyi tanácsadás, nem vagyok szakember. A tapasztalataimat osztom meg, mert hasznosak lehetnek számodra. A döntéseidért csak te vagy felelős! 

NEON wallet e-tárca: https://github.com/CityOfZion/neon-wallet/releases

A kriptopénz vásárlási tapaszatlataimról itt írtam, olvasd el azt a bejegyzést is!
Altcoinok megkutatása és vásárlása az IOTA példáján keresztül az Altcoin vásárlás bejegyzésben.
Ha hosszú távra tervezel, az egyik legfontosabb a Kriptopénz tárolás kérdése.

Kriptók egymásra váltására a Binance tőzsdét ajánlom. A Binance használata bejegyzésben írtam a regisztráció menetéről és a használatáról.

Facebook és YouTube:
– napi  FACEBOOK, blog és hírek és atom mémek: http://bit.ly/2iGYRQR
– bombasztik kripto videók magyarul: http://bit.ly/2gSrees