ukrajna bitcoin adózás cryptoguru

Adómentes lesz a bitcoinból származó bevétel Ukrajnában?

Most olvasom a cointelegraph cikkét, hogy Ukrajna adó- és vámügy szabályozásával foglalkozó valamilyen bizottsága olyan törvényt készít elő, amely adómentessé tenné az országban a bitcoin és egyéb kriptopénzek bányászatával, eladásával és a velük való kereskedés során szerzett bevélteleket.

A szabályozás

A “7246”-os számű törvény elméletileg már a harmadik lesz, amely a kriptók szabályozását célozza. Az egésszel az ukrán kripto ökoszisztémát akarják pörgetni, és ha tippelnem kellene onnan is fúj a szél, hogy néhány ukrán tisztviselőnek már van bitcoin befektetése 😀

Magyarországon a kriptopénzekből származó bevételek adózásáról a NAV egyes alkalmazottainak vannak – egyébként nem egységes – állásfoglalásai, mikor az állampolgárok direktben érdeklődnek, hogy ugyan mi a szar van már. Rendszeresen találni a neten 1-1 új írást, amikben általában azt javasolják, hogy az árfolyamnyereséghez hasonlóan adózzunk belőlük. Belinkelem ide a legfrissebb cikket a témában, érdemes elolvasni.

Magyarországon is egyre többen érdeklődnek a bitcoin vagy egyéb kriptopénzek iránt. Folyamatosan megkapom kérdésnek, hogy meddig mehet a bitcoin boom és hogy lekéstek-e már a dologról? Ebből azt szűröm le, hogy folyamatosan növekedni fog azok száma is, akik kisebb-nagyobb összeget befektetnek és egyúttal válaszokat várnak alapvető kérdésekre.

Magyarországon vajon mikor várhatunk egy, a szektor hazai fejlesztését szem előtt tartó szabályozást az illetékes szervektől?

Ha van kriptós ismerősöd, aki hasznosnak találná ezt az infót, oszd tovább a bejegyzést a megosztás gombokkal! 


Ez NEM befektetési, adózási vagy pénzügyi tanácsadás, nem vagyok szakember. A tapasztalataimat osztom meg, mert hasznosak lehetnek számodra. A döntéseidért csak te vagy felelős! 

A kriptopénz vásárlási tapaszatlataimról itt írtam, olvasd el azt a bejegyzést is!
Altcoinok megkutatása és vásárlása az IOTA példáján keresztül az Altcoin vásárlás bejegyzésben.
Ha hosszú távra tervezel, az egyik legfontosabb a Kriptopénz tárolás kérdése.

Kriptók egymásra váltására a Binance tőzsdét ajánlom. A Binance használata bejegyzésben írtam a regisztráció menetéről és a használatáról.

Facebook és YouTube:
– napi  FACEBOOK, blog és hírek és atom mémek: http://bit.ly/2iGYRQR
– bombasztik kripto videók magyarul: http://bit.ly/2gSrees