bitcoin cash árfolyam cryptoguru

Bitcoin Cash száguldás, Bitcoin zuhanás, Mi várható?

A Bitcoin Cash (BCH) 2017.augusztus 1-én, a bitcoin idei első hard forkja (a blokklánc kettéválása szabályrendszer-változás miatt) során keletkezett altcoin. Aki ebben az időpontban bármennyi bitcoinnal rendelkezett, automatikusan ugyanakkora mennyiségre tett szert BCH kriptopénzből is.

A Bitcoin Cash árfolyama

A BCH indulásakor rengetegen azonnál átváltották a megkapott ingyenpénzüket bitcoinra vagy még annál is nagyobb százalékos hozammal kecsegtető egyéb altcoinokba.  Indulás után egyszer már volt egy komolyabb felfutása 850$ környékére, de aztán szépen lassan visszacsorgott 300-ra. Egészen november elejéig, amikor a közelgő újabb hard fork miatt (amit közben lefújtak) a Bitcoin Cash árfolyama meglepő módon komoly emelkedésbe kezdett.

Mire az új hard fork lefújásához értünk, a BCH árfolyama 1000$ fölött járt. Lehetett sejteni, hogy fork nélkül a BTC árfolyama nem marad 7500 környékén, jönni fog egy komoly konszolidáció, ahogy korábban említettem is. A BTC-ből kiáramló pénz helyet talált az induló BCH ralliban, és lett belőle egy több napig tartó száguldás 1500$+ emelkedéssel a csúcsponton, november 11-én hajnalban.

Olvastam arról cikkeket, hogy a kínai Bitmain,  mely a világ bitcoin bányászatának majd’ 30%-áért felelős és mellesleg BTC bányászati hardvergyártásra szakosodott óriásvállalat, elkezdett csak BCH-t elfogadni a többezer dolláros felszereléseikért. Azért döntöttek így, mert elemi érdekük, hogy a BCH erősödjön, esetleg át is vegye a BTC helyét.  Saját hardvereik épp pont a BCH-t tudják a legjobb hatásfokkal bányászni, így triplán jól járnak ezzel a húzással.

Mindeközben a bitcoin

bitcoin árfolyam vásárlás cryptoguru
BTC grafikon 2017.11.12, vasárnap

A BTC az 5 nappal ezelőtti csúcs óta több, mint 2000$-t zuhant máig. Hard fork nem lesz, a B2X darabonként 1200$ várható ingyenpénzét nem kapják meg az emberek, így sokan jobb befektetés után néztek. Első nap nagyon komoly 10-30-50% ugrásokat láttunk az altcoinoknál, aztán pedig a BTC zuhanásával párhuzamosan elkezdett menni a Bitcoin Cash. Aztán egy idő után már minden más altcoinból is vették ki az emberek a pénzt, és tolták befele BCH-ba.

Ha esetleg pánikolnál ezen a nagy bitcoin zuhanáson, ne tedd. Már nagyon érett és nagyon kellett is:

bitcoin január 1 óta cryptoguru - forrás cointelegraph
A bitcoin árfolyam változása 2017-ben

Azt a jó -30-35%-ot pontosan 5000 környékén érjük el. A képen is látszik, de én is mondom: minden egyes alkalommal sokkal magasabbra jutottunk egy-egy ilyen nagy zuhanás után. Én már nem pánikolok, mint az elején, ne tedd hát te sem.

Tovább folytatódik a BTC zuhanás és BCH száguldás?

Lehetséges. Én most egy BCH stagnálásra és egy BTC zuhanásra számítok 5000 környékéig, ahonnan aztán gyorsan elszállunk 10 000-re. Ahogy a fenti grafikonon látható, nem értük el a csatorna alját. Ha az meglenne, én megnyugodnék, hogy kiadtuk a gőzt és újra egy hosszú emelkedési szakasz következik.

Ha ez a további 1000-1200$ csökkenés nem történik a következő néhány nap alatt, akkor oldalazás, az Ethereumnál látható háromszög építés vagy egy szép lassú lefelé csordogálás következhet.

A BCH emelkedése a ma hajnal megkóstolt 2800-ra szerintem rövid távon esélytelen. Ahogy ezt írom, pont a felén vagyunk.

via GIPHY


Grafikon: tradingview

Ez nem befektetési vagy pénzügyi tanácsadás, nem vagyok szakember. A tapasztalataimat osztom meg, mert hasznosak lehetnek számodra. 

Facebook és YouTube:
– napi kriptopénz blog és hírek: http://bit.ly/2iGYRQR
– bombasztik kripto videók magyarul: http://bit.ly/2gSrees