exodus tárca bitcoin tárolás biztonság cryptoguru 1

Exodus tárca Útmutató, bitcoin fogadása, Biztonsági beállítások

Az Exodus működését az általam követett néhány YouTuber videóiban láttam először. Az, hogy olyanok használják rendszeresen, akik nálam tapasztaltabbak a területen és nagyságrendekkel nagyobb vagyont tárolnak, mindenképp pozitív. Letöltési link lent.

Itt tudsz megnézni egy videót, amiben a faszi 51 bitcoint (=mai áron vagy 100millió Ft) tárol az Exodusán. Trevon Jamesről időközben kiderült, hogy az egyik legnagyobb átverőművész az iparban. Ennek ellenére a videóba érdemes belenézni.

A telepítés a lehető legegyszerűbb. A design kifejezetten jó, elsőre átlátható, miből mennyid van. Semmi túlbonyolítás, minden funkció adja magát. A settings menüben rövid leírást is találsz a támogatott kriptókról és itt tudod ki-be kapcsolni, hogy megjelenjenek-e a portfólióban.

1101 biztonság bitcoin tárolás exodus
az Exodus kezdőképernyője telepítés után

Kriptopénz küldése az Exodus tárca címedre

A wallet (tárca) részen tudsz tranzakciót indítani (SEND) és fogadni (RECEIVE), az első összeg megérkezésekor pedig meg kell csinálnunk a biztonsági beállításokat, amiknek köszönhetően az Exoduson valóban biztonságban lesznek a kriptóink.

A bitcoin tárcára kattintás után a RECEIVE – fogadás gombra kattintva látjuk a bitcoin címünket (YOUR BITCOIN ADDRESS), ahová küldeni tudjuk az Exodusra szánt kriptóinkat. A QR szkennelésével például a Jaxx tárcánkból tudunk egyszerűen küldeni az Exodusba. Ezt küldési/fogadási módszert a Jaxx útmutatónál bővebben bemutatom.

exodus bitcoin tárca tárolás 2
RECEIVE (fogadás) felület. A te címed más lesz, mint amit a képen látsz!

Nyilván az összes többi beállított kriptót ugyanígy tudod fogadni. Készülj fel rá, hogy van egy tranzakciós díj, amit a Coinbase küldési ablakban látni fogsz.

Az első összeg megérkezését egy kellemes hanghatás fogja jelezni. Ezután rögtön menj végig a biztonsági lépéseken. Egy nagy piros felkiátóljel fog rá figyelmeztetni, bal oldalt a BACKUP résznél!

(1)(2) Jelszó és jelszó megerősítés

Adj meg egy jelszót, amit biztosan nem fogsz elfelejteni, aztán erősítsd meg a következő lépésben. Ha oda a jelszó, nem fogsz tudni belépni a tárcádba, csak helyreállítani egy másik eszközön. A jelszavad ismeretében bárki be fog tudni lépni a gépeden az Exodus felületére.

(3) Recovery (helyreállító) karakterlánc

Kapsz egy 12 szóból álló karakterláncot, ami a tárcád azonosítására szolgál. Bárki hozzáférhet a tárcádhoz ezen szólánc ismeretében, úgyhogy vagy nyomtasd ki vagy írd le, de a lényeg, hogy rakd el, de jó mélyre. Az Exodus azt javasolja, két másolatot készíts, amiket műanyag tartóba raksz és két külön helyen tárolsz.

(4) E-mail megadása

Add meg az e-mailt, ahová a helyreállítási linket küldjék. A linkkel meg tudod kezdeni a helyreállítást, ha a géped tönkremegy vagy ellopják.

Készen vagyunk!

Grat, az Exodus immár használatra kész! Azért ne tölts túl sok időt a portfóliód értékének bámulásával 😉
A többi, általam javasolt tárca megoldást a Bitcoin tárolás, küldés útmutató bejegyzésben mutatom be.

 

via GIPHY

Az Exodus asztali tárcát csak a hivatalos oldalról töltsd le: https://www.exodus.io/

FONTOS! Mielőtt bármit letöltesz az internetről, akkor jársz legjobban, ha több forrásból tájékozódsz, hogy rendben van-e. Ez nem csak az itt olvasottakra vonatkozik. Más, kriptóval foglalkozó oldalakon rendszeresen látok olyan reklámokat, amik szerencsejátékot vagy piramisjáték-gyanús oldalakat hirdetnek. Legyél óvatos.


Ez NEM befektetési vagy pénzügyi tanácsadás, nem vagyok szakember. A tapasztalataimat osztom meg, mert hasznosak lehetnek számodra. A döntéseidért csak te vagy felelős!

A kriptopénz vásárlási tapaszatlataimról itt írtam, olvasd el azt is!
Altcoinok megkutatása és vásárlása az IOTA példáján keresztül itt.

Kriptopénzek egymásra váltására a Binance tőzsdét ajánlom. A Binance használata bejegyzésben írtam a regisztráció menetéről és a használatáról.

Facebook és YouTube:
– napi kriptopénz blog és hírek: http://bit.ly/2iGYRQR
– bombasztik kripto videók magyarul: http://bit.ly/2gSrees