tömeges coinbase listázás erc20 token

100.000 új Coinbase felhasználó 24 óra alatt, Kína mégis engedi a Bitcoin kereskedést?

A világ legnagyobb kriptopénz adás-vétellel foglalkozó oldala, az amerikai Coinbase bejelentette, hogy a héten, a CME Group bitcoin határidős ügylet bejelentése után 24 órán belül 100.000-rel bővült az ügyfeleik száma. Ezzel közel kerültek a 12 millió felhasználóhoz.

A Coinbase száguldásának jelentősége

 

A Coinbase az egyik általam is használt és ajánlott platform bitcoin, ethereum és litecoin vásárlására. Az, hogy ilyen brutális iramban növekszik, azért nagyon jó, mert ebből látható, hogy rajtuk keresztül egyre többen mernek nekiugrani a kriptónak, mint befektetési formának.

Van persze kevésbé pozitív része is: mernék rá fogadni, hogy a Coinbase használók nagy többsége soha nem mozdítja el a kriptóit az oldalról. Amíg nem a saját e-tárcádban vagy hardver tárcádban tárolod őket, nem a tieid! Ha a Coinbase-t holnap meghekkelik, és nem tudsz hozzáférni többet az accountodhoz, akkor a kriptóidnak annyi.

El sem tudom képzelni, mi történne a bitcoin piaccal, ha a Coinbase egy hekkertámadás vagy más probléma miatt, egyszer csak elérhetetlenné válna.

Ja de tudom, mert már egyszer megtörtént.

2014. elején a Mt.Gox nevű, egykor a világ bitcoin kereskedésének 70%-át (!) bonyolító oldal beszüntette a működést és csődött jelentett. Aztán csak kiderült, hogy 2011 és 2014 között 744408 bitcoin tűnt el a lerakatából, aminek nagy része az ügyfelek pénze volt. Érdemes az ügy wikipédia cikkét elolvasni, annyira szövevényes, hogy képtelen vagyok vasárnap esti aggyal felfogni a fentieknél többet.

Kínában újra legalizálják a bitcoin tőzsdéket?

bitcoin kína tőzsde

A szeptember elejei BTC a kínai tőzsdék bezáratása és egy-két másik negatív hír miatt következett be. A Párt azt nehezményezhette, hogy magáncégek működtetik ezeket az oldalat, ezért klasszik nagy testvér módjára bezáratta őket. Hírek szerint, ha újraindul a kereskedés november elején, azt már valószínűleg az állam fogja bonyolítani. Nem akarhatnak ellehetetleníteni egy ilyen jövedelmező iparágat, csak akkor, ha nincs mód a megfejésére és totális kontrolljára.

Biztos vagyok benne, hogy lesz.

Ha van kriptós ismerősöd, aki hasznosnak találná ezt az infót, oszd tovább a bejegyzést a megosztás gombokkal! 


Ez NEM befektetési, adózási vagy pénzügyi tanácsadás, nem vagyok szakember. A tapasztalataimat osztom meg, mert hasznosak lehetnek számodra. A döntéseidért csak te vagy felelős! 

A kriptopénz vásárlási tapaszatlataimról itt írtam, olvasd el azt a bejegyzést is!
Altcoinok megkutatása és vásárlása az IOTA példáján keresztül az Altcoin vásárlás bejegyzésben.
Ha hosszú távra tervezel, az egyik legfontosabb a Kriptopénz tárolás kérdése.

Kriptók egymásra váltására a Binance tőzsdét ajánlom. A Binance használata bejegyzésben írtam a regisztráció menetéről és a használatáról.

Facebook és YouTube:
– napi  FACEBOOK, blog és hírek és atom mémek: http://bit.ly/2iGYRQR
– bombasztik kripto videók magyarul: http://bit.ly/2gSrees