bitcoin lopás biztonság

160.000 dolláros bitcoin lopás, 7000$ árfolyam, Hard Fork infók

A Cointelegraph cikkében egy eddig 23 darabos bitcoin lopás kerül terítékre. A tolvaj címén egy év alatt a mai árfolyamon 160.000 USD gyűlt össze . A számítógépeket megfertőző malware annyit csinál, hogy mikor kimásoljuk a vágólapra a címet, ahová küldeni készülünk, kicseréli a saját publikus címére.

Mivel a tranzakció nem visszafordítható, azt a pénzt már az életben nem látjuk többet. Még egy ok, amiért érdemes odafigyelni, mikor kriptopénzt küldünk. Én mindig szoktam ellenőrizni az első vagy utolsó pár karaktert, javaslom, hogy ti is tegyetek így. Bitcoin biztonság-küldés-tárolás alapok itt.

Itt pedig a kártevő megalkotóját láthatjátok egy videófelvételen:

via GIPHY

7k klub

A bitcoin árfolyama néhány perccel átlépte a 7000 USD-t. Amellett, hogy le vagyok fagyva ezen a száguldáson, kíváncsian várom, hogy fenntartható-e ez a menet a 2 hét múlva várható hard forkig. A most, történelmi csúcson vásárlók egyik indítéka az, hogy a jelenleg 1200 (!!) USD-re várt Bitcoin2x (B2X) coinból annyit fognak “ingyen” kapni, amennyi bitcoinjuk van.

A kötelező kérdésre, hogy most jó-e venni annyit tudok mondani, hogy foglalmam sincs. Valószínűleg jobban jársz, ha vársz egy zuhanást, de ki tudja, hogy nem megy-e 10.000-ig, hogy utána oda zuhanjon, ahol most van? Minden nap lenyűgöz ez a kripto világ..

bitcoin árfolyam 7000

Segwit 2X hard fork – november közepén

Ez a hard fork dolog nem egy egyszerű téma. Sajnos az idei harmadik ilyen eseménnyel járó folyamatos kavarás egyáltalán nem segíti kriptopénzek ügyét. Mondjuk az meg rohadtul igen, hogy a meglévő mennyiségű bitcoinunk után ingyen pénz jár. Jelenleg 0.1 BTC után 30k forint körüli ingyen B2X-re számíthatsz.

A színfalak mögött kőkemény csata zajlik, mert jelenleg arról van szó, hogy egy csoport a bitcoin forráskódjának (és így tulajdonságainak) változtatását javasolta, amit a Bitcoin eredeti fejlesztői közössége elutasított. Emiatt az új, B2X csoport a saját szabályainak megfelelően folytatja a blokkláncot, ami nem lesz kompatibilis a bitcoin láncával. A bitcoin, a B2X és az augusztusi Bitcoin Cash (BCH) fejlesztői szerint is az ő láncuk az eredeti, a valódi bitcoin.

De ki dönti el, melyik az eredeti bitcoin?

A bitcoin árát a belé vetett hit, az egyre erősödő értéktároló szerep, a limitált “darabszám” és az erőforrásigényes bányászat adja. Az bitcoinnal foglalkozók nagy többsége pénzt akar, és élete nagy befektetési lehetőségét keresi. Rohadtul nem érdekli őket a politika, amíg felfelé száguld az árfolyam.

Én úgy látom azonban, hogy nem csak a felhasználókon/befektetőkön múlik a dolog, hanem a bányászokon, akik jutalmat kapnak a tranzakciók ellenőrzéséért és a bitcoin tőzsdéken (pl. a korábban bemutatott Coinbase) is. Megjósolni sem tudom, hogy november végére ki nyeri a csatát, de attól tartok, hogy komoly zuhanást fogunk látni, még december előtt.

Biztonság

A bitcoinjaid, ha normálisan tárolod őket, biztonságban vannak a hard fork alatt. Az új coinokhoz, ha az e-tárcád nem támogatja előre, viszonylag problémás folyamat során tudsz hozzájutni a privát kulcsaid segítségével.


Ez nem befektetési vagy pénzügyi tanácsadás, nem vagyok szakember. A tapasztalataimat osztom meg, mert hasznosak lehetnek számodra. 

Facebook és YouTube:
– napi kriptopénz blog és hírek: http://bit.ly/2iGYRQR
– bombasztik kripto videók magyarul: http://bit.ly/2gSrees