bitcoin ár emelkedés

Bitcoin 6500+, Bloomberg: “rendben van” a bitcoin, Altcoin piac

A mai menü: A bitcoin árfolyama ma újabb csúcsdöntéssel átlépte a 6500 USD-t. Vajon meddig robogunk? A Bloomberg szerint elérkezett a bitcoin törvényes (mainstream?) szakasza. Gyengélkednek az altcoinok. Nézzük is!

6589 USD az új All Time High (ATH – legmagasabb árfolyam ever)

bloomberg bitcoin ár emelkedés
chart: tradingview

1 db bitcoin ma 1.672 millió forintot is ért. Két oka van az emelkedésnek:

A november közepén várható hard fork (a bitcoin blokkláncának módosításával egy új blokklánc jön létre) miatt az emberek bitcoint vesznek. A bitcoinjaink ilyenkor nem hogy nem vesznek el, hanem az új lánc kriptopénzéből is automatikusan jár a bitcoinjainkkal megegyező mennyiség. Ez történt korábban a Bitcoin Cash (BCH) fork esetén, és ez várható most is. A BCH árfolyama jelenleg közel 500 dollár.  0.1 BTC birtoklása esetén a kapott “ingyen pénz” mostanra tizenpárezer forintot ér. Az új coin áráról egyelőre nem lehet tudni, de akkora balhé van körülötte, hogy én valószínűsítem a 100 USD-nél magasabb induló árat.

Eljött a mainstream bitcoin kora?

A második ok pedig a Bloomberg híréhez kapcsolódik: a CME Group, ami – mint wikipediáról kiderült 2 perce 😀 – a világ legnagyobb opciós és határidős ügylet tőzsdéjét működteti. Na ők kezdenek el árulni bitcoin derivatívát. A nagy szám ebben az, hogy pár hete a vezérigazgatójuk azt nyilatkozta, nem kívánnak BTC-vel foglalkozni, de az óriási ügyfélnyomásra megváltoztatták a hozzáállásukat.

A Bloomberg szerint ez a húzás “kinyitja a zsilipeket”: legalizálja a bitcoint a Wall Streeten, egyszerűbbé teszi a befektetést a tömegeknek és az intézményi befektetőknek egyaránt.

Én meg azt mondom, hogy úgy legyen!

Döglődő altcoinok

altcoin stagnálás bitcoin

A bitcoin árfolyama három hét alatt vagy 40%-ot emelkedett, és a hard fork miatt nyilván ennek egy jelentős része nem új pénz a piacon, hanem sokan az altcoinjaikat váltják bitcoinra az ingyen pénz és az árfolyamemelkedés reményében.

Ahogy többen rámutattak, köztük az egyik kedvenc kriptós videós forrásom (Crypto Daily), arról van szó, hogy az altokkal a kutya nem foglalkozik, mikor ennyi minden történik a lista tetején. Nyilván azok, akik forgatják a pénzüket, nem akarják, hogy csak álljon a litecoinban/neoban bármiben, hanem keresni akarnak ezen a nagy mozgáson.

Meddig mehet a bitcoin és mi lesz a hard fork után?

A saját tapasztalatom azt súgja, hogy valami kerek számig megyünk el, mondjuk 7000-ig (vagy ha előtte zuhanunk egy nagyot, akkor 6000-ig). Amint megtörtént a fork az új coin Bitcoin2x – BTX tulajdonosainak egy jó része azonnal eladja a francba az új coint, ami pénz az altcoinok piacára is fog áramlani.

UPDATE: egy nappal később BTC=7000 USD. Ez alapján foglalmam sincs mi következik ebben a két hétben. Talán 8000?

Többen jósolják, hogy a fork után azonnal altcoin rally (hegymenet) és bitcoin zuhanás következik. Ha érdekel valamilyen kriptopénz a bitcoinon kívül, lehet, hogy most lenne érdemes beszerezni párat. A vásárláshoz itt találsz segédletet.


Ez NEM befektetési, adózási vagy pénzügyi tanácsadás, nem vagyok szakember. A tapasztalataimat osztom meg, mert hasznosak lehetnek számodra. A döntéseidért csak te vagy felelős! 

A kriptopénz vásárlási tapaszatlataimról itt írtam, olvasd el azt a bejegyzést is!
Altcoinok megkutatása és vásárlása az IOTA példáján keresztül az Altcoin vásárlás bejegyzésben.
Ha hosszú távra tervezel, az egyik legfontosabb a Kriptopénz tárolás kérdése.

Kriptók egymásra váltására a Binance tőzsdét ajánlom. A Binance használata bejegyzésben írtam a regisztráció menetéről és a használatáról.

Facebook és YouTube:
– napi  FACEBOOK, blog és hírek és atom mémek: http://bit.ly/2iGYRQR
– bombasztik kripto videók magyarul: http://bit.ly/2gSrees